În al patrulea val de pandemie: Număr record de urgențe reale înregistrate la 112, în ultimele două luni

Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, Serviciul 112 a înregistrat un procent record de urgențe reale - 57%, situații în care a fost necesară intervenția imediată serviciilor specializate de urgență.

Foto: UNIMEDIA

Dacă în anul în curs, fiecare al doilea apel nu a fost o urgență, lunile septembrie și octombrie demonstrează un număr record de urgențe reale. Media zilnică de apeluri reale recepționate la 112 în această perioadă reprezintă aproximativ 4 100 de apeluri.

De cele mai multe, ori cetățenii au solicitat serviciul de Ambulanță. De la începutul lunii octombrie până în prezent, Serviciul 112 a înregistrat o medie zilnică de 2.589 de cazuri medicale.

Afecțiunile de tract respirator cu suspecție la Covid-19, urmate de durerile abdominale, de cap sau de spate reprezintă problemele medicale semnalate cel mai frecvent la numărul unic de urgență 112.

Zilnic sunt înregistrate peste 700 de apeluri ce raportează afecțiunile de tract respirator cu suspecție de Covid -19, astfel se atestă o creștere semnificativă în comparație cu lunile precedente.

Totodată, serviciul de Poliţie gestionează aproximativ 21% din numărul total de urgențe la numărul unic de urgență 112. Cele mai solicitate intervenții, conform clasificatoarelor evenimentelor, sunt agresiunile, conflictele și accidentele rutiere.

Cu privire la urgențele de pompieri, intervențiile la incendiile de vegetație reprezintă o medie zilnică de aproximativ 17 apeluri.


Pub