S-a făcut șofer cu 1000 de euro. Un moldovean, prins la vamă cu un permis de conducere fals, cumpărat în Polonia

Un moldovean în vârstă de 36 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră români, cu un permis de conducere polonez fals. Acesta a relatat că l-ar fi procurat cu 1.000 de euro.

Foto: ITPF Iași

Cazul a avut loc la 24 octombrie, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iaşi. Bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, la volanul unui automobil. Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, valabil pentru categoriile B şi C.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că actul este fals.

Bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere în timp ce se afla pe teritoriul Poloniei, plătind suma de 1000 de euro.

La moment, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.



Pub