Vocea elevilor contează! Completează un chestionar și spune sincer ce crezi despre toaleta din școala ta

wc școală

În sistemul de învățământ din Moldova la începutul anului școlar erau 361 de școli cu toalete în curte, potrivit răspunsului Ministerului Educației și Culturii și Cercetării, la solicitarea Amnesty International Moldova. Peste 30 % din școlile din mediul rural nu au blocuri sanitare în interiorul clădirii.

Accesul la apă, sanitație și igiena în școli este dreptul fiecărui copil. Este dreptul la sănătate în primul rând. În această ordine de idei, Amnesty International Moldova a elaborat un chestionar în care roagă elevii să spună sincer ce cred despre toaleta din școala lor, astfel încât să poată cere ulterior autorităților să găsească soluții.

„Chiar dacă suntem anul 2021, an pandemic, igiena în școlile din Republica Moldova rămâne o problemă cronică a sistemului nostru educațional. O problemă tăcută, despre care se discută foarte puțin în spațiul public, o problemă care nu se regăsește pe agenda politicienilor sau a autorităților publice centrale și locale. Chiar dacă suntem anul 2021 constatăm că avem sute de școli cu toalete în curte și igienă neconformă. Sute sau mii de copii au acces limitat la elementarul apă, săpun și hârtie igienică”, spun autorii chestionarului.

Chestionarul poate fi completat până în data de 1.11.2021. Rezultatele vor fi vor fi făcute publice pentru a putea cere autorităților să rezolve problema.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente