Captura de peste 1,6 milioane de euro, depistată la vama Leușeni, va fi virată în bugetul de stat

dulgher

La insistențele procurorilor, la 12.10.2021, Curtea de Apel Chișinău a dispus confiscarea sumei de 10 000 de euro, astfel fiind supusă confiscării întreaga sumă ce constituie obiect al contrabandei de la vama Leușeni, în valoare totală de 1 620 685 de euro.

Concomitent, prin aceiași decizie a Curții de Apel Chișinău, s-a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii mijlocului de transport, în sumă de 591 309 lei, utilizat la comiterea contrabandei de la vama Leușeni.

Menționăm că, anterior, prin sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Central, din 15. 4.2021, a fost confiscată suma de 1 610 685 de euro, care constituie obiect al infracțiunii de contrabandă, iar suma de 10 000 de euro și autocamionul cu ajutorul căruia s-a încercat traversarea frontierei de stat a valutei străine prin vama Leușeni au fost restituite inculpatului.

Decizia integrală va fi pronunțată la data de 30.11.2021. Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că, anul trecut, în ziua de Paște, pe 18 aprilie la vama Leușeni, a fost descoperit un TIR ticsit cu euro în pungi de plastic. Captura a fost reținută pe sensul intrării în Republica Moldova, TIR-ul venind din România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente