‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn nou record pentru vinificatorii din Moldova: peste o mie de medalii câștigate

Un nou record pentru vinificatorii din Moldova: peste o mie de medalii câștigate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un nou record pentru vinificatorii din Republica Moldova. În primele 9 luni ale anului, companiile vinicole au câştigat peste 1000 de medalii la concursurile internaţionale.

La ediția recentă a concursului International Wine Contest Bucharest Vinarium, producătorii din Moldova au luat 113 medalii, dintre care 88 sunt de aur.

Ceva mai devreme, la Selections Mondial des Vin du Canada, Moldova a luat 47 de medalii de aur, dintre care 7 – Grand Gold.

Au înregistrat primele rezultate de performanță și vinăriile în tranziție, susținute de USAID Moldova, acumulând 10 medalii.

„Este cel mai mare număr de distincţii acumulate până în prezent, iar performanţa confirmă calitatea produselor pe plan internațional. USAID a sprijinit industria vinului în Moldova din 2005, ajutând vinificatorii să-și valorifice creativitatea și potențialul”, menționează USAID Moldova.

De-a lungul anilor, vinificatorii moldoveni au reușit să deschidă noi piețe și să se bucure de sute de premii la mai multe expoziții și concursuri internaționale.

„Această poveste de succes – trecerea de la un sistem vechi la un viitor promițător, îmbrățișând în același timp noi tehnologii, talentul, pasiunea și dedicația vinificatorilor și a echipelor lor este o lecție deschisă pentru toți moldovenii, indică USAID Moldova”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›