O femeie a fost grav traumată, după ce medicii ar fi scăpat-o de pe targă la Bălți: Ce spune fiica pacientei

O pacientă diagnosticată cu accident vascular cerebral din Bălți s-a ales cu traume grave, după ce medicii ar fi scăpat-o de pe targă. „Aceasta s-a întâmplat sub privirile ochilor mei și soțului meu, precum și altor martori. În timpul transportării după tomografie și în timpul deplasării de pe o targă pe alta, au scăpat-o pe mama pe podeaua din piatră și s-a lovit puternic cu capul”, relatează fiica acesteia, Natalia Leonteac, în cadrul interviului realizat de Promo-LEX.

Foto: UNIMEDIA

„Eu m-am adresat cu o cerere scrisă, după întâmplarea groaznică care s-a întâmplat cu mama mea. Mama mea a fost adusă la data de 15 octombrie la Serviciul medical de urgență a Spitalului din Bălți Belitovsko, cu presupunere la accident vascular cerebral. Era paralizată și nu putea vorbi, dar se putea mișca și era conștientă. Aceasta s-a întâmplat sub privirile ochilor mei și soțului meu, precum și altor martori. În timpul transportării după tomografie și în timpul deplasării de pe o targă pe alta, au scăpat-o pe mama podeaua din piatră și s-a lovit puternic cu capul. Am observat la ea traumatisme. Din păcate eu nu am reușit să fac nimic. Acum se află în secția de reanimare, în stare gravă, medicii spun că au intrat în comă, fiindu-i afectat jumătate din creier. Nu mă lasă gândul că această lovitură a contribuit la înrăutățirea stării ei de sănătate”, povestește Natalia Leonteac.

Natalia afirmă că „o cauza a celor întâmplate este lipsa de personal, întrucât două surori medicale și un șofer nu sunt capabile să transporte o persoană”. Fiica paciente este indignată de „lipsa de receptivitate din partea administrației spitalului” și speră că „recomandările pe care le-a făcut să fie luate în considerație”.

Această întâmplare făcută publică pe rețelele de socializare a stârnit mai multe reacții, care „confirmă”, după spusele rudelor, că nu este un caz unic.

Marina Jernovaia a declarat că tatăl său a fost internat în spital și din motiv că nimeni nu s-a apropiat de el câteva ore acesta a încercat să se ridice și a căzut. Alți pacienți l-au ridicat. „S-au apropiat de el doar după ce am ajuns noi seara, el a fost internat la fel cu accident vascular cerebral”, a precizat Mariana.

Administrația spitalului nu a venit cu o reacție deocamdată.


Pub