Lista orașelor din lume unde poți savura delicii tradiționale într-un restaurant moldovenesc

ipiccy_image (6)
Foto: Colaj diez.md

Dorul nu are pașaport și călătorește oriunde fără vize. Atunci când de ceva timp ești plecat(ă) peste hotare, orice îți poate aminti de casă, iar limba română auzită undeva întâmplător pe stradă, aroma unei fripturi iată, iată scoasă de pe foc sau o frunză îngălbenită căzută din copac fix ca în curtea casei părintești inevitabil îți mângâie inima. În acest context, pentru a alina dorul și dorințele gastronomice, am identificat mai multe orașe ale lumii în care poți merge într-un un local moldovenesc pentru a savura o zeamă ca la mama acasă, plăcințele cu brânză de vaci și verdețuri și neapărat o mămăligă cu mujdei.

Restaurantul moldovenesc de la Boston

Restaurantul de la Boston

În orașul american Boston, a fost deschis primul restaurant moldovenesc. Inițiativa a fost din partea lui Artur și Sandra Andronic, un tânăr cuplu de moldoveni din Republica Moldova.

În vara anului 2015, #diez a scris despre povestea localului cu iz moldovenesc, care urma să fie deschis în Boston, unul dintre cele mai vechi orașe din America. Toți oaspeții restaurantului pot gusta din bucatele tradiționale precum zeamă de casă, mămăligă, friptură, plăcinte, sarmale, iar la desert – delicioasa tartă „Guguță”.

Găsește mai multe detalii AICI.

Restaurantul moldovenesc din China cu platou Michelin

Restaurantul moldovenesc din China

Anterior, ți-am povestit că în China există un restaurant cu specific moldovenesc, ai cărui patroni sunt trei moldoveni. Acest local a apărut în orașul Guangzhou în anul 2017, iar de curând, acesta a fost premiat din nou cu platoul Michelin.
În 2019, restaurantul a obținut recunoașterea pe piață primind primul premiu de la Michelin. Anul acesta însă, premiul a fost reconfirmat chiar și pe timp de pandemie, acest lucru însemnând că platoul Michelin este oferit localurilor care respectă și mențin standardele de calitate și care gătesc mâncăruri deosebite.

Găsește detalii AICI.

Restaurantul moldovenesc din Thailanda

Sursă foto: Facebook/Moldova Phuket

Moldova Phuket este un restaurant cu specific moldovenesc care a fost deschis recent în Thailanda. Pe lângă faptul că în restaurant veți găsi cele mai savuroase bucate din bucătăria moldovenească, pe pagina de Facebook, restaurantul explică inclusiv semnificația și proveniența fiecărui tip de mâncare.

Prin urmare, dacă ai ajuns în Thailanda, nu ezita să treci pe la Moldova Phuket.

Restaurant moldovenesc în New York

Dragostea pentru mâncarea tradițională moldovenească a ajuns și la New York. Aici, de asemenea, vei găsi un restaurant drăguț care poartă numele Moldova și unde se servesc în exclusivitate bucate delicioase, uneori condimentate cu muzică live.

Dacă vrei să faci o vizită gastronomică în Moldova fără a părăsi continentul American, poți să găsești mai multe detalii despre restaurant AICI.

Restaurant moldovenesc în Orlando, Florida

Sursă foto: Veranda Restaurant

Te afli în Oralndo? Bucătăria moldovenească a ajuns și aici. Prin urmare, dacă ți s-a făcut poftă de o mămăligă aromată, tăiată cu ața, programează-ți o zi în care să treci și să încerci deliciile bucătăriei moldovenești.

Da, restaurantul servește inclusiv zeamă de casă, cu tăiței subțiri și pătrunjel proaspăt. Detalii, AICI.

Me Dor de la Seattle

Sursă foto: Me Dor

O denumire atât de simbolică și un sentiment atât de cunoscut – dorul. Cel puțin, dacă ești stabilit la Seattle, vei putea să îți alini dorul pentru gastronomia moldovenească. Aici, vei găsi sarmale aromate, friptură delicioasă, zeamă gustoasă și multe alte poziții din bucătăria din Moldova.

Detalii, AICI.

Restaurant moldovenesc în Londra

Sursă foto: Restaurantul Moldova de la Londra

Cartofi copți cu unt, sâmtână și mărar la Londra? Nu e un vis desprins de realitate. La Londra, găsești un restaurant moldovenesc, iar de bucatele și de ospitalitatea gazdei vei rămâne plăcut surprins(ă).

Găsește AICI mai multe detalii despre local.

Restaurant moldovenesc în Madrid, Spania

Photo credit: Facebook/Restaurant Moldova, Madrid

În Madrid, îți poți alinta paleta gustativă cu bucate moldovenești. Dacă ți s-a făcut dor de niște mămăligă, friptură sau chiar răcitură, cu siguranță le găsești aici. Restaurantul și-a sistat activitatea în perioada pandemiei din cauza restricțiilor, dar în prezent, activează în regim obișnuit, iar bucătarii nu obosesc să gătească cele mai gustoase poziții din bucătăria moldovenească.

Detalii, AICI.

Restaurantul Moldova din Mérignac, Franța

Sursă foto: Facebook/Moldova Restaurant Bar

Cu siguranță, la capitolul bucate delicioase, Franța se regăsește pe primele poziții, însă uneori, nimic nu poate fi mai gustos decât ceva ce îți amintește de copilărie, de momente plăcute sau de țara natală. Pentru că dorul trebuie alinat ori de câte ori apare, am găsit și în Franța un restaurant moldovenesc în care savoarea bucatelor e ca la mama acasă.

Detalii, AICI.

Restaurantul Moldova din Toronto, Canada

Sursă foto: TripAdvisor/Moldova Restaurant

„E un restaurant simplu, cu mai mulți angajați foarte drăguți. În meniu vei găsi mâncare moldovenească, ucraineană, rusească, georgiană și armeană”, este unul dintre comentarii de pe TripAdvisor despre restaurantul moldovenesc din Toronto. Nota restaurantului este 4,5, respectiv, dacă alegi să mergi acolo, nu vei regreta, pentru că vei mânca gustos și vei avea parte de multă ospitalitate din partea angajaților.

Detalii, AICI.

Lista se actualizează, prin urmare, dacă mai știi orașe în care sunt restaurante moldovenești, te îndemnăm să ne lași un link în comentarii. 

Taguri: #best of
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente