Ai pușcă acasă, fii gata de „oaspeți”. Avertizarea Poliției, pentru deținătorii de arme

Polițiștii avertizează deținătorii de arme despre faptul că cei care încalcă legislația în domeniu vor fi trași la răspundere. N acest sens, oamenii legii continuă acțiunile de control şi supraveghere privind circulaţia armelor individuale din posesia persoanelor fizice şi juridice, prevenirea incidentelor cu arme, depistarea şi ridicarea armelor păstrate ilegal sau fără documente de provenienţă.

Foto: poza simbol

Astfel, persoanele care încalcă vor fi atrase la răspundere în conformitate cu prevederile art. 362 din Codul Contravențional al Republicii Moldova „Încălcarea termenului de înregistrare a armelor letale şi neletale sau de vizare a permisului de armă sau de deţinere a armelor”:

- Încălcarea termenului de înştiinţare a poliţiei privind schimbarea locului de păstrare a armei sau a termenului de a se prezenta la poliţie în vederea înregistrării armei şi obţinerii permisului de armă sau a certificatului de deţinător se sancţionează cu amendă de la 30 la 50 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

- Încălcarea termenului de vizare a permisului de armă sau a permisului de deţinere a armelor se sancţionează cu amendă de la 6 la 18 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

- Încălcarea termenului de vizare a permisului de armă sau a permisului de deţinere a armelor pentru o perioadă mai mare de un an se sancţionează cu amendă de la 50 la 70 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu privarea de dreptul de deţinere sau port şi folosire a armei pe un termen de până la 5 ani.

În cazul în care aţi devenit martor al încălcării prevederilor legislaţiei, Poliția vă îndeamnă să apelați 112.


Pub