S-a stins Focul Veșnic de la memorialul Eternitate: A scăzut presiunea în țevi

Alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectată temporar, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor. Decizia a fost luată în legătură cu criza în sectorul energetic înregistrată în Republica Moldova.

Foto: army.md

Măsura a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în țevile de alimentare și din motivul factorilor climaterici, așa cum este vântul puternic, care provoacă autostingerea Focului veșnic.

În contextul situației create, Ministerul Apărării a solicitat companiei „Chișinău-gaz” să deconecteze astăzi alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic.

„Scurgerile de gaze naturale, în astfel de cazuri, pun în pericol securitatea publică. Ca rezultat, Ministerul Apărării a apelat, în repetate rânduri, la ajutorul echipelor de la SRL „Chișinău-gaz” pentru remedierea situației. La rândul ei, întreprinderea respectivă a atenționat de mai multe ori instituția de apărare să ia măsuri de siguranță la folosirea gazelor naturale care alimentează Focul veșnic”, se arată într-un comunicat.

Moldova de astăzi este în stare de urgență în contextul crizei energetice.


Pub