‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri2,8 mln USD - oferite Moldovei pentru a spori exportul de produse pe piața...

2,8 mln USD – oferite Moldovei pentru a spori exportul de produse pe piața UE

‹ adv ›
‹ adv ›

Accesul produselor agroalimentare pe piețele UE va spori grație ratificării Acordului de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională în vederea realizării proiectului „Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova”, faza II.

În acest scop, țara noastră beneficiază de asistență tehnică nerambursabilă în valoare de 2.800.000 USD din partea CFI pentru sporirea competitivității sectorului și a exportului de produse agricole.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu a menționat în cadrul ședinței de Guvern că Proiectul „Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova” faza II, va contribui la modernizarea sistemelor informaționale utilizate de ANSA și asigurarea integrării reciproce, respectiv conectarea lor la sistemele de alertă rapidă internațională.

De asemenea, vor fi organizate programe de instruire și consolidare a capacităților și de asistență în ajustarea cadrului normativ din domeniul siguranței alimentelor la cerințele UE pentru export.

„Proiectul are ca scop intensificarea exporturilor agricole pe piețele Uniunii Europene pentru produsele de origine animală (carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate), precum și consolidarea capacităților de export a sectorului horticol.

Un alt obiectiv al Acordului, ține de soluționarea problemelor investitorilor în vederea facilitării investițiilor și re-investițiilor, activităților aferente fortificării sistemului de siguranță a alimentelor în Republica Moldova, inclusiv a infrastructurii laboratoarelor din domeniu, sistemelor IT și a bazei normative privind trasabilitatea și siguranța produselor de origine animală”, a subliniat oficialul.

Precizăm că, Acordul de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Intemațională în vederea realizării proiectului „Reforma Climatului Investițional in Republica Moldova” faza II a fost semnat la Chișinău, la data de 25 februarie 2021.

Toate activitățile urmează a fi finalizate până la 30 iunie 2023.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii