45 de șoferi au rămas fără plăcuțe de înmatriculare, după ce au fost verificați de ANTA

În perioada 04 – 17 octombrie curent, operațiunile de monitorizare și control inopinat efectuate de către inspectorii ANTA în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul, în raioanele Orhei, Criuleni, Anenii Noi, Fălești, Rîșcani, Edineț, Dondușeni, Căușeni, Cimișlia, Comrat, Cahul, precum și în zonele de frontieră a punctelor de trecere a frontierei de stat Leușeni, Costești, Cahul și Giurgiulești, s-au axat pe combaterea transportului ilicit de persoane, mărfuri și colete, precum și controlul sarcinii pe osie și masei totale a vehiculelor destinate transportului de mărfuri.

Foto: anta.gov.md

În cadrul acțiunilor de control au fost identificate și documentate 46 persoane care prestau servicii ilicite contra cost de mărfuri și persoane, fără a fi înregistrați în ROTR sau fără a deține careva acte permisive pentru genul de activitate care îl desfășurau, fiind aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare conform prevederilor art. 439 al Codului Contravențional nr. 218/2008.

Astfel, pentru încălcarea prevederilor legislației în domeniul transportului rutier, au fost întocmite 247 procese-verbale cu privire la contravenție în baza articolului 197, 200 și 224 ale Codului Contravențional nr. 218/2008, fiind aplicate sancțiuni în mărime de 12622 unități convenționale (631 100,00lei) și 45 procese-verbale de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatelor de înmatriculare.

De asemenea ANTA menționează că, pe parcursul săptămânii trecute, au fost organizate operațiuni inopinate pe întreg teritoriu al Republicii Moldova pentru depistarea și documentarea persoanelor ce efectuează transport rutier de mărfuri cu depășirea sarcinii pe osie și masei totale admise a vehiculelor. În rezultat, au fost documentate 92 persoane fizice și juridice, fiind întocmite procese-verbale și aplicate amenzi în mărime de 6757,29 euro.

Agenția Națională Transport Auto informează despre continuarea operațiunilor de monitorizare și control în vederea contracarării fenomenului activității ilicite în domeniul transportului rutier și atenționează conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere nr. 150/2014 și Legii drumurilor nr. 509/1995 și să asigure prezența la bordul vehiculelor a actelor necesare activității pe care o desfășoară.


Pub