(video) AEE și Primăria Chișinău invită copii între 6 și 16 ani să participe la un concurs de creativitate în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile

Cu ocazia Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EUSEW), marcată în acest an în perioada 25-29 octombrie, Agenția pentru Eficiență Energetică, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău lansează concursul de creație ,,Săptămâna eficienței energetice în școala mea”, în rândul elevilor din ciclul de învățământ primar și gimnazial.

Foto: aee.md

Scopul concursului este de a promova eficiența energetică și energia regenerabilă în școli și licee și, de asemenea, de a oferi elevilor posibilitatea de a contribui la conștientizarea beneficiilor acestora pentru bunăstarea familială și a planetei.

Săptămâna UE a Energiei Durabile, de 15 ani, este cel mai important eveniment anual dedicat surselor regenerabile de energie și eficienței energetice din Europa și este organizat de Comisia Europeană.

„Mesajul cheie al săptămânii a vizat întotdeauna importanța economisirii energiei și astăzi este mai actual ca oricând. Săptămâna Europeană a Energiei Durabile este o oportunitate excelentă pentru a începe educația energetică în cadrul instituțiilor de învățământ primar și gimnazial”, a declarat Alexandru Ciudin, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Utilizarea rațională a energiei și conștientizarea importanței eficienței energetice, este o datorie civică importantă, care trebuie transmisă copiilor de la o vârstă fragedă.

„Conceptul Săptămânii are la bază ideea că fiecare dintre noi poate contribui la atenuarea schimbărilor climatice prin acțiuni și exemple proprii, chiar și a celor mici. Toți putem să facem o alegere cu privire la cât consumăm, și ce fel de energie utilizăm. Fiecare acțiune care duce la economii de energie contează, deoarece chiar și acțiunile mici generează economii mari”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și al valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punctul de vedere al mediului înconjurător și al schimbărilor climatice.

Detalii concurs:

În cadrul concursului pot participa colective (clase, școli) de copii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani (categoria I) și 11-16 ani (categoria II). Participanții trebuie să organizeze activități interactive pe tema eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă (campanie de informare, mesaj video/filmuleț, dezbateri, lecție deschisă, eseu, pictură, jocuri intelectuale, flash mob, etc.) și să le posteze pe rețelele de socializare. Totodată să transmită informația la adresa Agenției pentru Eficiență Energetică: info@aee.md.

Activitățile vor fi organizate între 25 octombrie și 7 noiembrie curent. Câștigătorii vor primi premii: I categorie (6-10 ani locul 1, 2, 3) II categorie (11-16 ani locul 1, 2, 3) tablete pentru fiecare categorie. Vor fi apreciate și premiate 6 instituții/clase pentru cele mai reușite și frumoase activități. Regulamentul concursului poate fi consultat pe pagina AEE: aee.gov.md.

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.


Pub