Ministerul Culturii lansează concursul de proiecte culturale ale organizațiilor necomerciale. Cine poate solicita finanțare

Vitalina

Ministerul Culturii anunță lansarea concursului de proiecte culturale dedicat organizațiilor necomerciale pentru anul 2022, desfășurat în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de finanțare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfășurate de organizațiile necomerciale.

Ministerul Culturii va finanța pentru anul 2022 proiectele culturale ale organizațiilor necomerciale în cuantumul a maximum 200 000 de lei per proiect, asigurând maximum 80 % din costul de implementare al unui proiect. Proiectele câștigătoare vor fi finanțate identic procentual cu punctajul acumulat, între 60 și 100 % din suma solicitată de la minister.

Regulamentul poate fi consultat prin accesarea link-ului anexat aici.

Termenul-limită de depunere a proiectelor culturale este data de 25 noiembrie 2021.

Proiectele culturale ale organizațiilor necomerciale urmează a fi înaintate la concurs pentru una dintre următoarele șase arii tematice:
# Arte vizuale;
# Artele spectacolului;
# Muzică;
# Educație prin cultură;
# Cultură scrisă;
# Patrimoniu cultural.

Fiecare proiect poate fi depus pentru finanțare pentru o singură arie tematică din cele menționate, la adresa electronică [email protected] .

În condițiile Pandemiei Covid-19, ministerul recomandă elaborarea unor proiecte adaptabile acestui context, inclusiv prin includerea elementului on-line la faza de implementare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente