Vrei să faci parte din echipa maib? Discută la o cafea cu viitorii tăi colegi și află despre oportunitățile din cadrul băncii

Foto: maib

Dacă dorești să activezi în cadrul celei mai mari bănci din Moldova, alături de o echipă prietenoasă și profesionistă, maib îți oferă oportunitatea să-ți găsești jobul potrivit la un interviu de angajare scos din tiparele ordinarului – o discuție lejeră, într-o atmosferă caldă, în cadrul căreia vei putea savura o cafea aromată în timp ce vei afla despre pozițiile vacante, dar și beneficiile pe care maib ți le poate oferi.

Peste 100 de poziții vacante din diverse departamente și sucursale, atât în Chișinău, cât și în regiunile țării, te așteaptă să le cunoști îndeaproape. Pentru a afla mai multe detalii despre cum se desfășoară interviurile non-formale la maib, am mers personal să testăm.

Primul lucru pe care l-am remarcat este spațiul destinat interviurilor. În cadrul Centrului Ipotecar maib a fost amenajată o sală spațioasă în care zilnic specialiștii din Departamentul Resurse Umane sunt gata să-ți vorbească pe-ndelete despre mediul de lucru în cadrul băncii, oportunitățile de dezvoltare și specificul fiecărei funcții vacante.

Așa am aflat că există poziții pentru toată lumea: pentru cei cu studii superioare sau fără, cu ani buni de experiență sau mai puțin, însă accentul rămâne a fi pus pe calitățile personale ale candidaților interesați.

Astfel, chiar și tinerii care studiază cu frecvență redusă și vor să înceapă o carieră în banking sunt bineveniți oricând la maib. Pentru ei banca oferă joburi cu program deplin de muncă sau de câteva ore zilnic.

„80-90 % dintre studenții care vin la noi sunt angajați cu normă deplină, iar cei care își doresc un program redus de muncă au oportunitatea să se angajeze la Contact Center sau în alte departamente cu program de șase ore de muncă zilnic”, menționează Elena Poparcea, specialistă recrutare în cadrul maib.

Totodată, Elena ne-a mai spus că nu doar persoanele din capitală au oportunitatea de a obține un job la maib: „Persoanele dinafara Chișinăului ne pot transmite CV-ul, iar în funcție de locurile vacante vor obține un job în cadrul sucursalelor din raioane. În prezent căutăm specialiști și în alte regiuni ale țării: Bălți, Cahul și în alte localități de la nordul și sudul țării”.

Interviul de angajare, de obicei, constă din două etape – discuția cu specialistul HR, iar dacă ești selectat, vei avea și un dialog cu șeful departamentului în care urmează să te încadrezi. Totuși, pentru unele poziții candidații trebuie să susțină și o probă practică.

Dacă e să vorbim despre pozițiile începătoare, atunci maib caută în potențialii angajați abilitatea de a comunica cu clienții, empatie pentru a le înțelege necesitățile de servicii financiare, dar și capacitatea de a le oferi profesionist serviciile și produsele bancare de care au nevoie.

Ce urmează după proba interviului? Perioada de stagiu, care diferă de practica pe care o au alte companii. Stagiul durează între două și patru săptămâni, în funcție de postul ocupat, și se achită cu salariu deplin, iar stagiarul este angajat cu întreg pachetul de beneficii al unui salariat. Pentru toate funcțiile este valabilă perioada de probă de trei luni, care se achită integral.

În cadrul discuției cu Elena am aflat despre mai multe beneficii pe care maib le oferă angajaților săi:
# programe de instruire şi dezvoltare continuă;
# activităţi de wellbeing;
# mentorat din partea celor mai buni specialişti ai băncii;
# traininguri şi activităti de teambuilding;
# posibilitatea de a fi parte a celor mai mari proiecte şi iniţiative ale băncii;
# discuţii informale cu CEO;
# tichete de masă (42 de lei pentru o zi lucrătoare, 800-900 de lei pe lună);
# salariu competitiv fix + bonusuri de performanţă;
# reduceri de 5-20 % la partenerii băncii (laboratoare medicale, săli de sport, restaurante, magazine);
# oferte la stațiunile balneare din țară și de peste hotare.

„Avem o echipă de specialiști care pregătește cursuri, traininguri, mentorat pentru angajați. Unele dintre aceste cursuri sunt obligatorii, mai cu seamă cele care sunt în prima lună de angajare, iar altele sunt opționale”, precizează Elena Poparcea.

De asemenea, o dată la trei săptămâni, vei putea participa la teambuilding-uri online, unde îți poți cunoaște mai bine colegii din diferite departamente și regiuni ale țării.

„În cadrul acestor evenimente online angajații povestesc despre cum au ajuns parte a echipei maib, cu se ocupau înainte, dar și care e specificul funcției pe care o dețin. De asemenea, pentru a ne cunoaște mai bine, organizăm lunar evenimentele «La cafea cu CEO» și întâlnirile de wellbeing. Acestea ne ajută să ne descoperim reciproc și să practicăm activitățile care ne plac în afara jobului”.

În condiții de pandemie, majoritatea evenimentelor dedicate angajaților băncii se desfășoară online. Până anul trecut, acestea erau organizate offline, în diferite locații pitorești ale țării, practică la care banca își dorește să revină după îmbunătățirea situației pandemice la nivel național.

Apropo, la acest subiect am aflat că mai mult de 50 % dintre cei peste 2 200 de angajați sunt vaccinați cu schema completă. Elena a menționat că în cadrul băncii sunt realizate periodic maratoane de vaccinare, pentru a încuraja și susține membrii echipei să se îngrijească de sănătatea lor.

Cât privește dress code-ul oficial din sistemul bancar, despre care majoritatea cunosc și poate chiar au reticență, atunci e cazul să menționez că maib nu se înscrie în aceste standarde. Pentru angajații băncii din head-office este valabil stilul casual. De altfel, reînnoirea identității de brand maib a adus cu ea și o nouă stilistică pentru stilul vestimentar al angajaților din sucursale. În următoarele luni, va fi vizibilă în toată rețeaua maib.

Dacă vrei și tu să faci parte din familia maib, atunci ești așteptat(ă) de luni până vineri, între orele 9.0 şi 17.00 la Sucursala nr.1 a băncii, pe adresa Vasile Alecsandri, 115.

Campania „Găsește-ți jobul potrivit la o cafea cu echipa HR maib” se desfășoară până pe 29 octombrie. Persoanele din alte regiuni ale țării, interesate să se alăture echipei maib pot expedia CV-ul la adresa de e-mail [email protected], iar pentru studenți este valabilă și căsuța poștală [email protected].

Crește profesional alături de maib – cea mai mare echipă bancară din țară!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente