(doc) Curtea Supremă de Justiție are un nou președinte interimar. Cine este Vladimir Timofti

122786949_3222354201220312_8401124140460929234_n

Magistratul Vladimir Timofti a fost desemnat de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiției (CSJ).

Potrivit Ziarul de Gardă, un ordin în acest sens a fost semnat de către președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, la 18 octombrie curent.

Numirea lui Timofti în funcția de președinte interimar la CSJ vine după ce la 30 septembrie curent Parlamentul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) care prevede ca președintele și vicepreședintele interimar al CSJ să fie numiți de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

 

Ziarul de Gardă
Ziarul de Gardă

Magistratul Vladimir Timofti a mai fost desemnat, în anul 2019, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Asta după ce fostul președinte al CSJ, Ion Druță, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a demisionat din funcția respectivă. 

Potrivit magistrat.md, Vladimir Timofti a fost numit în 2002 în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Ulterior, în 2003, acesta a fost numit în funcția de judecător la CSJ. În 2012, lui Timofti i-a fost conferit gradul superior de calificare a judecătorului, iar în 2014 i-a fost acordată Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente