Andrei Spînu va avea mâine o vizită la Moscova: „Vom discuta despre prelungirea contractului cu Gazprom” 

andrei
Foto: captură video

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, împreună cu Vladislav Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare vor avea mâine, 21 octombrie, o vizită la Moscova unde vor discuta administrația prezidențială despre prelungirea contractului curent dintre Moldovagaz și Gazprom.

„Vom discuta despre un contract pe termen lung, timp de un an, dintre Moldovagaz și Gazprom. Poziția Moldovei va fi prelungirea contractului în baza condițiilor avute pentru anul 2021-2021”, a specificat Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

De asemenea, Andrei Spînu a menționat că se va discuta și despre datoriile avute a S.A. Moldovagaz la Gazprom. Moldovagaz are datorii istorice la Gazprom, care se ridică la 450 de milioane de dolari.

Spînu a spus că la întoarcerea din Moscova va oferi mai multe detalii despre rezultatele acestei întâlniri.


Amintim că, în data de 13 octombrie, autoritățile naționale au anunțat stare de alertă în sectorul de gaze naturale din Moldova. Cu două zile înainte de această decizie, Spînu a avut o întâlnire cu conducerea Gazprom, însă nu a reușit să ajungă la o înțelegere concretă.

În aceste zile, în Moldova era așteptat șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak. Cu aceasta urma să fie negociată aprovizionarea cu gaze. Între timp, Moldovagaz solicită cetățenilor să reducă temporar consumul zilnic de gaze naturale.

Totodată, pe 19 octombrie, prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat că Moldova va avea gaz natural, însă cu un tarif majorat. De asemenea, aceasta a anunțat că guvernul lucrează la un proiect de compensare a cheltuielilor pentru persoanele din păturile vulnerabile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente