image
Sursa foto: border.gov.md

Un permis de conducere, un buletin de identitate și patru asigurări auto internaționale falsificate, depistate la frontieră

Un permis de conducere, un buletin de identitate și patru asigurări auto internaționale falsificate au fost depistate ieri la frontieră. Cercetați pentru acțiuni ilegale sunt cinci moldoveni.

Un tânăr de 23 de ani și-a perfectat prin intermediari o carte de idetitate românească pentru a se angaja mai ușor în câmpul muncii pe teritoriul Germaniei. Intenția acestuia a fost zădărnicită de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni. Actul depistat în timpul controlului prezenta semne de falsificare. Examinat cu ajutorul tehnicii speciale s-a confirmat suspiciunea.

Audiat, tânărul din raionul Telenești a declarat că și-a perfectat documentul prin intermediul unei cunoștințe în schimbul a 250 de euro.

Un alt moldovean din raionul Șoldănești este documentat pentru deținerea permisului de conducere falsificat. Acesta ar fi fost emis de autoritățile naționale. Totuși tânărul a ajuns în posesia lui oferind unui străin 500 de euro. Polițista de frontieră a sesizat ilegalitatea în timpul verificărilor suplimentare.

Alte patru asigurări auto internaționale au fost ridicate din punctele de trecere Tudora, Palanca și Briceni după ce conducătorii auto le-au prezentat pentru a li se autoriza traversarea frontierei de stat. Asupra actelor au fost  depistate diferiți indici necaracteristici, motiv pentru care au fost transmise către laborator.

Persoanele riscă amendă penală conform art. 361 al.(1) al Codului Penal al Republicii Moldova. În dependență de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: