image
Sursa foto: Jurnal.md

Lucrătorii medicali detașați în România pentru acordarea suportului sistemului medical și-au început misiunea

Cei 32 de lucrători medicali detașați în România pentru acordarea suportului sistemului medical în lupta cu COVID 19 și-au început misiunea peste Prut.

Cei 10 angajați SMURD au intrat în ture de 12 ore și intervin în suportul celor 22 de medici moldoveni delegați în România. Aceștia acordă asistență în efectuarea misiunilor intra spitalicești de transportare a pacienților pentru proceduri medicale și examinări, dar și monitorizează starea bolnavilor internați în instituție.

Angajații IGSU fac ture în secțiile de Terapie Intensivă și Boli Infecțioase ale Spitalului Mobil Sfânta Paraschiva din Iași. Pe parcursul misiunii specialiștii IGSU acordă asistență la îngrijirea pacienților confirmați sau suspecți cu COVID 19, oferă suport la recoltarea probelor biologice persoanelor suspecte de infectarea cu COVID, dar și îngrijesc pacienții din instituția medicală.

Medicii și paramedicii SMURD detașați pentru misiune fac parte din cadrul Direcțiilor regionale căutare salvare nr.1 și nr.2 din municipiile Chișinău și Bălți și au calificarea necesară pentru îndeplinirea acestor acțiuni. Misiunea de asistență se va desfășura până pe 27 octombrie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: