Un credit responsabil înseamnă ECHILIBRU, pentru evitarea supraîndatorării

Cum crezi, care-i cea mai mare frică atunci când vine vorba de un credit? Cauza numărul unu de ce oamenii se tem de credite este că nu vor putea achita la timp sau că vor avea de plătit mai mult, fără vreo explicație și vor cădea în gaura „neagră” a datoriilor. 

Foto: Microinvest

Fără îndoială, creditele de orice tip sunt o mare responsabilitate și pot fi comparate cu un sport la înălțime. Trebuie să-ți ții echilibrul și să calculezi fiecare pas, ca la final să ajungi la destinație, fără accidente. Iată de ce, este important să alegi nu doar o ofertă avantajoasă, dar și un creditor care te va proteja și asigura o colaborare echilibrată. Anume după această formulă perfectă se conduc cei de la Microinvest – unica organizație de creditare nebancară din Moldova, care respectă standarde internaționale de protecție.

Protecția clienților este prioritatea de bază în procesul de creditare la Microinvest. Le pasă de situația financiară a fiecărei client și își doresc ca toate creditele solicitate să îi îmbunătățească condițiile de trai și să-l ajute să-și realizeze scopurile atunci când are nevoie, fără a-i crea situații neplăcute, ce pot duce la supraîndatorare și lăsa o pată mare pe istoria sa de creditare. Ba mai mult, la Microinvest țin și la portofoliul la risc (PAR) – pe care tind să-l micșoreze pe cât e posibil, ca să ofere cele mai bune servicii de creditare.

„Am știut din start cât plătesc și pentru ce plătesc” – Aura Taran, client Microinvest


Atunci când o persoană aplică pentru un credit la Microinvest, una din primele etape este analiza situației sale financiare. Este un pas important, pe baza căruia se ia decizia de creditare, dar și dacă suma solicitată va putea fi achitată la timp, fără vreo problemă. Da, în unele cazuri au loc și situații de refuz, dar care sunt doar pentru binele persoanei solicitante. E mai bine să ai un refuz la credit astăzi, decât mâine să fii într-o situație complicată și să nu poți achita.

Aura Taran a apelat la Microinvest pentru un credit de procurare a automobilului. Bine informată despre capacitatea ei de plată, condițiile de creditare și alte detalii importante în solicitarea unui împrumut, a făcut acest pas sigur și responsabil. Știa din start care sunt posibilitățile ei de plată, de ce sumă are nevoie, dar și cât va trebui să achite pentru credit. Toate aceste calcule au ajutat-o să ia o decizie bine gândită și echilibrată, care i-a transformat creditul într-o oportunitate.

„Am întors creditul foarte repede, fără întârzieri sau penalități, pentru că vreau să am o istorie creditară bună. Formula e simplă: am știut din start cât plătesc și pentru ce plătesc. Trebuie doar să achiți la timp, fără nicio zi întârziată. Mereu le spun prietenilor mei să nu se teamă de credite. Acestea trebuie percepute ca un suport financiar la momentul oportun, iar apelând la o companie care își protejează clienții, precum Microinvest, chiar nu ai de ce să te temi”

Mai multe detalii despre experiența de creditare a Aurei Taran la Microinvest găsești pe pagina cu istoriile clienților noștri.

CONCLUZIE: dacă ți-a fost refuzată solicitarea unui credit nu e cazul să te întristezi sau să cauți disperat o altă organizație de creditare, care îți va oferi bani imediat și cu procente exorbitante. Analizează „la rece” situația în care te afli la moment și încearcă să cauți alte soluții. Un credit „corect” nu trebuie să-ți creeze probleme în achitarea lunară, ci doar să te ajute să-ți realizezi scopurile mai rapid. Anume asta înseamnă creditare responsabilă.

Alege un creditor care te protejează.


// console.log('no ads situation')