Descoperă istoria Irinei Fetcu în cel de-al doilea episod „Artizanii gustului”

Cel de-al doilea episod al emisiunii Artizanii Gustului, o producție Klumea dedicată celor mai buni bucătari din Republica Moldova, ne prezintă istoria Irinei Fetcu.

Irina este patisera rețelei Tucano Coffee, cea care a elaborat cu măiestrie deserturile care au ajuns să fie îndrăgite în toată lumea.

Episodul pune în lumină o istorie minunată despre muncă, dedicație și creativitate. Toate la un loc, au adus-o pe protagonistă la concursuri gastronomice internaționale să ne reprezinte țara, unde, spre modesta ei mirare, a fost premiată de mai multe ori cu cele mai înalte distincții.

Astfel, Irina ne povestește cum a luat locul de frunte la un concurs internațional, unde echipa țării noastre trebuia să prezinte bucătăria națională, cu mămăliga, friptura și murăturile noastre tradiționale:  „Lumea ne iubește, lumea ne apreciază. Doar că noi nu avem destul orgoliu și putere să ieșim din umbra în care ne aflăm.”

De asemenea, Irina ne explică și care sunt provocările unui bucătar-chef care lucrează într-o rețea, cum a fost pentru ea munca în diferite echipe, cum a ajuns să îndrăgească profesia pe care nu și-a dorit-o, dar și cum îmbină acum viața de familie, rolul de mamă cu ambițiile profesionale.

„Irina este de o lejeritate extraordinară! Pe cât de măiastră este ea în ale patiseriei, pe atât de simplu este cu ea să lucrezi. Și am cu ce compara, am avut evenimente diferite, în care am interacționat cu diferiți bucătari, și pot să spun că Irina e om de echipă, cu ea poți să răstorni munții.

Noi de câteva ori am provocat-o, și de fiecare dată a fost o surpriză extraordinar de plăcută.”  – mărturisește Nata Albot, producătoarea emisiunii „Artizanii Gustului”.

Irina Fetcu a răspuns la provocarea proiectului de a reinterpreta bucătătria tradițională și a creat două deserturi cât de poate de creative, care te duc cu gândul la copilărie și bunici.

Aflați care sunt cele două rețete și care a fost parcursul Irinei în povestea ei de succes, urmărind episodul 2, care este deja disponibil. Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.