Poliția: „Zilnic în municipiul Chișinău, are loc cel puțin un accident rutier cu implicarea unui pieton”

pieton neregulamentar

Așa arată datele statistice înregistrate în nouă luni ale anului, mai exact, 349 de accidente rutiere soldate cu 21 de persoane decedate și cu 354 traumatizate. Astfel, începând cu ziua de astăzi și până la finele lunii, INSP intensifică operațiunea „Pietonul”.

„Vrem, prin intermediul acestei operațiuni, să responsabilizăm pietonii cu privire la riscul la care se supun atunci când trec strada oriunde, dar și șoferii să fie atenți atunci când un pieton trece drumul. Cetățenii care nu vor respecta regulile de circulație vor fi sancționați conform legislației în vigoare, ca cei peste 9 000 de pietoni care au fost amendați pe parcursul a nouă luni pe teritoriul țării pentru traversarea drumului în locuri interzise și cei peste 7 000 de conducători auto care nu au cedat trecerea legală pietonilor”, se arată într-un comunicat emis de poliție.

Pentru a nu nimeri în niciuna dintre datele anunțate, se recomandă:
# să traversați strada doar la trecerile pentru pietoni, cât și la culoarea verde a semaforului;
# pe timp de noapte, să purtați haine ce conțin elemente reflectorizante;
# șoferilor să reducă viteza în apropierea zonelor pietonale, să conducă mijlocul de transport cu maximă prudență și să cedeze trecerea legală pietonilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente