image
Sursa foto: Jurnal TV

FOTO // Ajutor din RM pentru România împotriva COVID-19: Echipa de 32 de lucrători medicali pleacă în județul Iași

Echipa de 22 de medici, delegați de către Ministerul Sănătății, și alți 10 lucrători medicali și paramedici din cadrul MAI (IGSU) din Republica Moldova vor pleca astăzi în comuna Lețcani, județul Iași pentru a interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular.

Acțiunile de asistență vor avea loc în perioada 18 -27 octombrie 2021.

În dimineața zilei de astăzi aceștia au fost încurajați de conducerea IGSU să-și îndeplinească misiunea cu devotament și curaj, iar ulterior în Piața Marii Adunări Naționale, angajații SMURD alături de cei 22 de medici din Republica Moldova au fost susținuți de Prim – ministrul Republicii Moldova Natalia Gavrilița pentru curajul și devotamentul de care dau dovadă în realizarea acestei misiuni. Oficialii le-au dorit succes și rezistență pentru îndeplinirea tuturor acțiunilor de suport.

Medicii și paramedicii SMURD detașați pentru misiune fac parte din cadrul Direcțiilor regionale căutare salvare nr.1 și nr.2 din municipiile Chișinău și Bălți și au calificarea necesară pentru îndeplinirea a astfel de misiuni.

Pentru realizarea acțiunilor aceștia se deplasează în România cu două ambulanțe de tip C1 din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Anunțul despre misiunea de ajutor umanitar a medicilor moldoveni a fost făcut vineri, 15 octombrie, de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abia învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub “rușinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face. Apoi în iarna lui 2021, chiar înainte de înfiorătorul val din primăvară, coloane de camioane pline iarăși cu echipamente au împânzit PMAN. Și cel mai important gest - vaccinul salvator, peste jumătate de milion de doze. Fiindcă sângele apă nu se face. Acum România e într-o situație critică. Cu indicatori mai gravi de două ori ca la noi. Pe un val care bate ucigător. Și e o onoare și o cinste pentru noi să putem răspunde la fel. Fiindcă sângele apă nu se face”, a menționat Nemerenco.

În același timp, într-un comentariu la postarea Alei Nemerenco pe Facebook, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a adus mulțumiri „pentru frumosul gest de solidaritate”.

„Contează enorm să vă avem aproape și în astfel de momente grele”, a comentat ambsadorul român.

Amintim că anul trecut o echipă formată din 42 de medici și asistenți români au venit în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din țara noastră.

Totodată, Guvernul României a donat Republicii Moldova un lot de vaccin de peste jumătate de milion de doze.

IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV
Jurnal TVJurnal TV

Noutăţile partenerilor

comentarii: