Breaking News

image
Sursa foto: Getty Images

Cupa Mondială, o dată la doi ani? Selecționerii echipelor naționale vor fi consultați de FIFA

Selecționerii echipelor naţionale vor fi consultați de FIFA în privința proiectul pentru organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani.

FIFA a publicat un sondaj în care explica faptul că fanii sunt în general în favoarea proiectului propus de fostul antrenor al echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger.

Marți și joi vor fi organizate videoconferințe cu toți selecționerii. Punctele pe ordinea de zi sunt ''sănătatea jucătorilor, perioadele pentru meciuri internaţionale, frecvenţa Cupei Mondiale FIFA şi altele'', potrivit comunicatului FIFA.

UEFA a manifestat "grave îngrijorări" în legătură cu proiectul disputării Cupei Mondiale la fiecare doi ani, iar mesajul preşedintelui Aleksander Ceferin a fost ferm.

''Punctul de vedere ale selecţionerilor echipelor naţionale masculine este foarte important. Nu avem prea des ocazia de a ne reuni pentru a face schimbări. Trebuie, deci, să profităm de şansa dialogului când este prezentă. Este cea mai bună metodă pentru a proteja locul pe care îl ocupă fotbalul în lume şi a face sportul nostru cu adevărat mondial'', a declarat Arsene Wenger.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a efectuat o vizită la Tel Aviv şi s-a declarat în favoarea unei candidaturi comune al Israelului şi a altor ţări din Orientul Mijlociu pentru Cupa Mondială din 2030.

Organizarea turneului final din 2030 urmează să fie atribuită în 2024. Mai multe ţări din America de Sud, inclusiv Uruguay, Argentina, Paraguay şi Chile, iau în calcul o candidatură comună.

După Cupa Mondială din Qatar, în iarna anului 2022, ediţia din 2026 va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, cu 48 de naţiuni participante pentru prima dată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: