Țîrdea, către Popșoi, după ce a anunțat despre vizita lui Kozak la Chișinău: Poate îl invitați direct la Platforma Crimeea?

Deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, a venit cu un set de întrebări, după ce vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a anunțat despre o posibilă vizită a lui Dmitri Kozak, șeful-adjunct al administrației președinției Federației Ruse, la Chișinău. „Cum s-ar spune - nu avem timp să mergem la Moscova, lasă el să vină”, a comentat Țîrdea.

Foto: colaj

„1.Dmitri Kozak știe că îl așteptați la Chișinău?

2. El trebuie să vină sau să se târască?

3. Poate îl invitați direct la Platforma Crimeea

4. Inițial cereți retragerea forțelor armate, apoi vreți reducere la gaz?”, a întrebat deputatul.

Acum 3 zile, Mihai Popșoi a anunțat că Dmitri Kozak a primit o invitație la Chișinău, pe care ar fi acceptat-o, însă nu a fost stabilită o dată exactă a vizitei.

Președinta Maia Sandu a participat la Platforma Crimea, iar la criticele aduse după, a răspuns că „se conduce doar de interesul cetățenilor RM”.

La sfârșitul lunii septembrie, atunci când a participat la Adunarea Generală a ONU, a reiterat „că poziția țării cu privire la retragerea completă și necondiționată a forțelor ruse rămâne neschimbată”.

„Aceasta include îndepărtarea sau distrugerea munițiilor din depozitele de la Cobasna, care reprezintă o amenințare pentru securitatea și mediul din regiune în ansamblu. Mizăm pe sprijinul comunității internaționale în acest demers”, a declarat Sandu.


Pub