Chironda, audiat ca martor „pe un caz de autorizare ilegală”: Fac apel la primar să înceapă un proces adevărat de curățire a Primăriei

Fostul viceprimar, Victor Chironda, a fost audiat astăzi de CNA în calitate de martor pe unul dintre cazurile de tentativă din partea unor funcționari din Primărie de autorizare ilegală a construcțiilor în Chișinău. Acesta a fost informat că pe acest caz a fost deschis un dosar penal.

Foto: fb/VictorChironda
„Astăzi am fost audiat in calitate de martor pe unul dintre cazurile de tentativă din partea unor funcționari din primărie de autorizare ilegală a construcțiilor în Chișinău, sesizate de mine în luna iunie. Mi s-a comunicat că pe acest caz a fost deschis un dosar penal.

Sper foarte mult ca procurorii și judecătorii să înceteze să „nu vadă” ce se întâmplă de fapt în Primăria Chișinău și să oprească o dată această fabrică de scheme și corupție”, a spus Chironda.

Totodată, acesta a făcut un apel la primarul, Ion Ceban, „să înceteze să ascundă gunoiul sub „covorașul" amenajărilor de spații publice și să înceapă un proces adevărat de curățire a primăriei și eliminare din sistem a funcționarilor corupți și incompetenți”.

În luna iulie, viceprimarul Victor Chironda semnala noi pretinse ilegalități în capitală. Un bloc de locuit urma să fie ridicat într-o curte din sectorul Botanica al capitalei, în preajma intersecției de pe bulevardele Decebal și Dacia. Acesta a menționat atunci că a depus o plângere la Procuratura Anticorupție și că a fost anunțat că dosarul a fost recepționat și transmis către CNA.

Viceprimarul Victor Chironda a fost demis din funcție pe 2 iulie. Decizia a fost luată de aleșii locali cu 28 de voturi „pentru”. Acesta spunea că demisia acestuia a fost o răfuială politică a celor care controlează domeniul construcțiilor din oraș. Cazul hotelului Național „i-a supărat” astfel au decis să scape de Chironda.

Scandalul la Primărie a început după ce Victor Chironda a anunțat că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolare a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Ulterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a spus că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.


Pub