Primele declarații ale procurorului Răileanu, după perchezițiile din biroul său: Comanditarii sunt cei vizați de anchetele noastre - Plahotniuc, Damir, Bețișor, Pânzari. Noi nu ne ascundem

Procurorul PCCOCS, Dumitru Răileanu a confirmat că în biroul său au descins colegii de la Anticorupție cu percheziții. „Totul este o comandă”, a declarat Dumitru Răileanu.

Foto: captură video

„Cunoașteți la comanda cui se fac aceste percheziții - a persoanelor care sunt urmărite în investigațiile pe care le desfășurăm - Plahotniuc, Damir, Pânzari, Adriana Bețișor”, a spus Răileanu.

Procurorul respinge acuzația că a semnat o decizie în urma căreia a fost eliberat Veaceslav Platon din penitenciar.

„A fost expediată o procedură de revizuire, au fost stabilite un șir de falsuri în acel dosar. Cauza penală a fost revizuită pentru că el nu avea nicio incidență. Era o cauză penală instrumentată intenționat”, a explicat Răileanu.

Potrivit lui, în urma perchezițiilor, procurorii Anticorupție au ridicat un calculator de serviciu. Răileanu nu exclude că ar putea fi reținut.

„Totul e posibil, s-a vehiculat de către unii troli pe telegram, depravați și care doar pentru bani prestează servicii, niște speculații. Nu ne ascundem cum unele prostituate publice afirmă pe acele canale”, susține procurorul.

Potrivit lui, toți s-au activizat după ce mai multe imobile deținute de Plahotniuc, inclusiv în alte state, au fost puse sub sechestru.

„Sunt chestiuni sensibile, de asemenea s-a solicitat extrădarea lui Plahotniuc. Autoritățile din Turcia colaborează poate nu cum ne-am dori, dar suntem în contact permanent”, a mai spus Răileanu.

Procurorii Anticorupție au descins astăzi la PCCOCS cu percheziții, iar Victor Furtună, care duce investigația pe numele Procurorului General suspendat a menționat doar că acțiunile au legătură cu dosarul ce-l vizează pe Alexandr Stoianoglo.


Pub