(video) Cristian Rizea, condamnat penal în România, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al orașului Bălți

fostul-deputatul-roman-cristian-rizea-a-ramas-fara-cetatenia-r-moldova-acesta-ar-urma-sa-fie-expulzat-din-tara-158889-1604395699
Foto: https://www.zdg.md/

Fostul deputat român al PSD, Cristian Rizea, a depus luni, 18 octombrie, actele la consiliul electoral de circumscripție Bălți pentru a fi înregistrat în calitate de candidat al Partidului NOI la funcția de primar al municipiului la alegerile locale.

„Astăzi mi-am depus candidatura pentru funcția de primar a orașului Bălți pentru alegerile din 21 noiembrie. Rizea vine să facă ordine și aici, în Bălți. Trebuie să avem un cuvânt de spus, iar asta nu vom putea decât ajungând într-o administrație locală așa cum este cea de la Bălți sau cea de la Chișinău, sau în Parlamentul Republicii Moldova. Este singura speranță de a reînnoi Moldova”, a spus fostul parlamentar român.

Amintim că Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la patru ani și opt luni de închisoare cu executare.

Fostul deputat este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300 000 de euro de la un om de afaceri.

Cristian Rizea a fugit din țară cu două luni înainte de verdict. A fost prins la Chișinău, iar Ministerul de Justiție din România a transmis acolo cererea de extrădare.

Ancheta arată cum, după ce a fost condamnat în România pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea martorilor, fostul deputat PSD Cristian Rizea duce o viață de lux sub un nume fals în Republica Moldova, acolo unde s-a ascuns împreună cu familia, fiind protejat de Serviciile Secrete din Rusia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente