image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Căușeni, reținut noaptea trecută în timp ce traversa clandestin frontiera moldo-ucraineană // VIDEO

Un moldovean a fost reținut, noaptea trecută, în timp ce traversa clandestin frontiera moldo-ucraineană. Audiat, acesta a declarat că se întorcea de la o întâlnire cu niște prieteni, care a avut loc în regiunea Odesa.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora aflați în misiune de serviciu au fost alertați de prezența unei persoane în zona de responsabilitate. Deplasarea acesteia a fost remarcată cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate pe turnurile de observare.

Informația a fost transmisă către patrula mobilă aflată pe teritoriu. La scurt timp, bărbatul a fost urcat în mașina Poliției de Frontieră și escortat la Sector pentru audieri.

Din cercetările preliminare s-a stabilit că cetățeanul, în vârstă de 32 de ani este originar din raionul Căușeni. Întrebat despre motivul comiterii infracțiunii, moldoveanul a declarat că fusese la o întâlnire cu prietenii undeva pe lângă orașul Odesa și pentru că și-a uitat pașaportul a hotărât să traverseze ilegal.

Verificat însă în bazele de date ale Poliției de Frontieră, bărbatul nu figurează că ar fi înregistrat vreo ieșire din țară în data menționată de el.

Tânărul riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: