Explicația bizară a unui campion mondial: motivul pentru care Lionel Messi nu ar trebui să câștige Balonul de Aur 2021

Lionel Messi este, cel puțin conform cotelor de la pariuri, favorit să câștige Balonul de Aur. Messi a marcat 38 de goluri și a oferit alte 14 assist-uri în cele 47 de meciuri pentru Barcelona, câștigând și Cupa Regelui. Cu toate acestea, cea mai mare realizare este victoria de la Copa America, cu selecționata Argentinei, informează Digisport.ro

Foto: UNIMEDIA

Frank Leboeuf consideră că Lionel Messi nu trebuie să primească Balonul de Aur din cauza cartonașului roșu

Unele voci nu consideră, însă, că Messi ar trebui să câștige Balonul de Aur cu numărul șapte. Frank Leboeuf, campion mondial și european cu Franța, crede că sud-americanului nu i-ar trebui acordat trofeul individual, deoarece a primit cartonașul roșu în Supercupa Spaniei.

Fostul jucător al lui Chelsea a explicat pentru canalul francez de televiziune Telefoot faptul că nici lui Zidane nu i s-a oferit premiul din același raționament, în două rânduri.

„În 2000 și în 2006, Zidane nu a primit Balonul de Aur pentru că a luat un cartonaș roșu de ambele dăți. Messi a fost eliminat în Supercupa Spaniei pentru o lovitură, asta ar trebui să conteze. Dacă nu i l-am dat atunci lui Zizou, nu ar trebui să i-l dăm nici lui Messi”, a explicat fostul mare internațional francez.

Episoadele de care amintește Leboeuf sunt următoarele: Zidane a fost eliminat în 2000 contra lui Hamburg, în Liga Campionilor, pentru că și-a lovit un adversar cu capul într-un meci de Liga Campionilor. Ulterior, în 2006, fostul mijlocaș a primit cartonaș roșu în finala Campionatului Mondial, după celebra lovitură de cap aplicată lui Marco Materazzi.

De cealaltă parte, Lionel Messi a văzut primul său cartonaș roșu în tricoul Barcelonei în Supercupa contra lui Athletic Bilbao, în cadrui căreia l-a lovit pe Asier Villalibre.

Lionel Messi nu se consideră favorit la Balonul de Aur

Lionel Messi, care s-a despărţit în această vară de Barcelona şi a semnat cu PSG, nu se consideră favorit la câştigarea trofeului Balonul de Aur în acest an, după cum a dezvăluit într-un interviu acordat revistei France Football.

"Nu, nu mă consider favorit şi nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre asta înaintea rezultatului final. Dacă se va întâmpla, ar fi formidabil, grandios să câştig încă o dată", a spus Messi, care a cucerit de 6 ori în cariera sa prestigiosul trofeu atribuit de publicaţia din Hexagon celui mai bun fotbalist al plantei.

"Evident, în echipa mea există cel puţin doi jucători pentru care aş vota cu siguranţă: Ney (Neymar) şi Kylian (Mbappe). Iar apoi (Robert) Lewandowski, care a avut un an grozav. Mai este, de asemenea, (Karim) Benzema, care a fost excelent", a subliniat argentinianul.


Pub