Cea mai bogată femeie din Austria s-a despărțit de una dintre jucăriile sale de lux

17 Oct. 2021, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Oct. 2021, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Numai costurile de exploatare se ridică la 27.400 de euro pe zi. Și pentru deplasarea la țărm, un Bentley așteaptă în garajul iahtului sau un elicopter pe punte. Vorbim despre iahtul de lux pus la vânzare de moștenitoarea magazinelor Heidi Horten, scrie evz.ro.

Cel mai elegant și rafinat iaht din lume

Moștenitoarea și colecționara de artă vieneză Heidi Goëss-Horten își vinde iahtul. Fabricat din oțel, cu o suprastructură din aluminiu, Carinthia VII, are o lungime de 100 de metri, este considerată una dintre cele mai elegante și frumoase nave din lume. În prezent, ea este ancorată în sudul Franței.

La bord sunt  şase apartamente și zonă de wellness 

Există șase apartamente și o zonă de wellness la bord. Prețul de construcție al iahtului livrat de un șantier naval din Bremen în 2002 a fost de 160 milioane. Un elicopter o aduce pe miliardara în vârstă de 80 de ani acasă în Austria, unde locuiește pe lacul Wörthersee. Pentru că călătoriile în largul mării sunt acum prea obositoare pentru ea.

Cu același preț își dorește să îl vândă, însă cel care îl va cumpăra va avea nevoie de mai mult de atât. Un astfel de iaht vine cu niște costuri operaționale care nu sunt pentru oricine. Numai un rezervor de combustibil pentru navă costă în jur de 500.000 de euro.

Goëss-Horten, care are o avere estimată la aproximativ 2,7 miliarde de euro, este văduva omului de afaceri Helmut Horten, fondatorul magazinului german Horten AG. Ea și-a moștenit averea la moartea soțului ei, care a decedat în noiembrie 1987.

Goëss-Horten este membră a consiliului de administrație al fundației caritabile Helmut Horten Stiftung și a fost raportată de Vindobona.org ca fiind cel mai mare donator al Partidului Popular Austriac (ÖVP).

Căpitanul „Carinthia” Andreas Jungblut, care timp de 15 ani a condus „nava de vis”, este acum în căutarea unui nou port scrie Kronen Zeitung.

„În cercurile profesionale, Carinthia VII este încă considerat cel mai frumos și elegant iaht din lume. A fost construit după gustul excelent al doamnei Horten, care este și un colecționar de artă rafinat.”, declara acesta.

De menționat este faptul că moștenitarea magazinelor vieneze și colecționara de artă Heidi Goëss-Horten a decis să își vindă iahtul în contextul în care pentru ea, toate călătoriile au devenit obositoare, iar acest lucru tarnsformă totul ”mai mult în povară decât în plăcere”, acesta fiind și motivul pentru care cel mai frumos iaht din lume a rămas ancorat la Veneția fără a mai fi folosit de o bună periodă de timp.

 

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău