(video) Un moldovean, reținut în timp ce traversa clandestin frontiera: Și-ar fi uitat pașaportul în Odesa

Un moldovean, originar din Căușeni, a fost reținut în timp ce traversa ilegal frontiera moldo-ucraineană, în noaptea de 15 spre 16 octombrie. Audiat de polițiștii de frontieră, tânărul a spus că se întorcea de la o întâlnire cu niște prieteni, care a avut loc în Odesa.

Foto: captură video

Tânărul a fost observat de angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate pe turnurile de observare.

Imediat, informația a fost transmisă către patrula mobilă aflată pe teritoriu pentru a întreprinde toate măsurile necesare de reținere a persoanei.

La scurt timp, bărbatul a fost urcat în mașina Poliției de Frontieră și escortat la Sector pentru audieri. Acolo s-a stabilit că tânărul, în vârstă de 32 de ani este originar din raionul Căușeni.

Audiat, moldoveanul a declarat că fusese la o întâlnire cu prietenii pe lângă orașul Odesa și pentru că și-a uitat pașaportul a hotărât să traverseze ilegal. Verificat însă în bazele de date ale Poliției de Frontieră, bărbatul nu figurează că ar fi înregistrat vreo ieșire din țară în data menționată de el.

Tânărul este pasibil de cercetare și amendă penală conform art. 362 al. (1) al Codului Penal al Republicii Moldova care prevede o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.



Pub