Cânepa industrială ar putea fi permisă spre utilizare în anumite domenii: Ministerul Agriculturii anunță consultări pentru un proiect în acest sens

Cânepa industrială va fi diferențiată și permisă spre utilizare în anumite domenii. Ministerul Agriculturii a anunțat despre intenția de modificare a Hotărârii de Guvern nr. 1382/2006 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la reglementarea activităţilor de cultivare a plantelor care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope. Inițiativa a fost supusă consultărilor publice.

Foto: GETTY image

Potrivit anunțului, modificările vor avea drept scop diferențierea cânepei industriale (Cannabis sativa) de alte tipuri de cânepă, ajustarea cadrului normativ național cu reglementările Convenției unice asupra stupefiantelor din 30 martie 1961 și ar permite utilizarea cânepei industriale exclusiv în scopuri horticole și industriale.

Propunerile, sugestiile şi recomandările părților interesate, cu privire la elaborarea proiectului menționat, pot fi expediate în adresa Ministerului Agriculturii și Industrie Alimentare și Direcției politici în sectorul vegetal.

Termenul de prezentare a propunerilor este 28 octombrie curent.


Pub