(video) Eroii poveștilor tradiționale prind din nou viață. Vizionează povestea „Fata Ciobanului” în format 2D

fata ciobanului

Eroii poveștilor tradiționale moldovenești au prins din nou viață, una în format 2D. Studioul de producție animată Kreyon a obținut sprijin financiar de la Uniunea Europeană pentru a anima mai multe povești din Moldova.

Astăzi, vă invităm să urmăriți povestea „Fata ciobanului”.

La proiect a lucrat o echipă de 20 de persoane dintr-un studio de animație din Chișinău, iar actorii teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălți și din Театр с улицы Роз au dat voce personajelor populare. Muzica a fost înscrisă de către artiștii locali în stilistica populară. Poveștile sunt difuzate la televiziunile Moldova 1 și Benderî TV. Pe lângă publicarea pe site-ul #diez, acestea vor mai fi plasate pe un canal de YouTube pentru ca părinții din toate colțurile lumii să-și poată alina picii cu povești. Poveștile vor fi difuzate la Moldova 1 în perioada 12-16 octombrie și la televiziunea din Tighina în perioada 18-22 octombrie.

Reamintim că, la început de 2021, cinci povești de-ale lui Ion Creangă au prins de asemenea viață, fiind pe placul copiilor, cât și a părinților. Proiectul a fost implementat cu sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Programul contribuie la sporirea cooperării între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților societății civile, media și ai domeniului de afaceri în proiecte comune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente