‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCea mai mare fabrică de zahăr din Moldova ar putea să-și sisteze activitatea

Cea mai mare fabrică de zahăr din Moldova ar putea să-și sisteze activitatea

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cea mai mare fabrică de zahăr din Moldova a trecut la alimentarea cu păcură după ce a început din 3 octombrie să primească doar 24 la sută din volumul necesar de gaze naturale.

Conducerea întreprinderii a declarat că rezervele de combustibil sunt suficiente până la sfârşitul lunii octombrie.

„Dacă din noiembrie gazul nu va fi livrat în volum deplin, fabrica va fi nevoită să-şi sisteze activitatea, iar pierderile suferite de agricultorii care cresc sfeclă de zahăr vor ajunge până la 300 de milioane de lei”, a menționat Alexander Koss, reprezentantul fabricii într-un interviu oferit Publika. 

În acelaşi timp, cea mai mare fabrică de panificaţie din Republica Moldova analizează toate posibilităţile de a micşora consumul de gaze naturale.

„În cazul micşorării volumelor de gaze, vom pune în funcţie cele electrice, însă va fi nevoie de modificat puţin sortimentul. Vom face tot posibilul ca populaţia să fie aprovizionată cu pâine. La moment, 20 de procente sunt electrice şi 80% pe gaze. Prețul puțin va fi afectat pentru că producerea pe gaze este mai eficientă decât producerea pe cele electrice”, a declarat Aliona Voronov, directorul comercial al unei fabrici de pâine.


Amintim că, experţii economici au atenţionat că o creştere semnificativă a preţurilor la gazele naturale este inevitabilă, iar acest lucru va afecta, în primul rând, cheltuielile populaţiei, care este cel mai mare consumator, dar şi activitatea întreprinderilor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›