image
Sursa foto: Reuters

Prințul William critică miliardarii lumii implicați în proiectele de turism spațial

Prințul William critică miliardarii lumii implicați în proiectele de turism spațial. Sugerează că aceștia ar trebui să fie preocupați mai mult de problemele de mediu cu care se confruntă Pământul.

„Avem nevoie ca unele dintre cele mai luminate minți ale lumii să se axeze pe repararea acestei planete, nu să caute un nou loc în care să trăim”, a declarat prințul într-un interviu pentru BBC, scrie Biziday.

“N-ar fi trebuit să ajungem aici, în situația în care a treia generație va fi nevoită să aducă în discuție problema schimbărilor climatice. Nici nu vreau să îmi imaginez că fiul meu George (în vârstă de 8 ani) va trebui să vorbească despre aceleași lucruri peste 30 de ani”, a mai subliniat ducele de Cambridge.

Familia regală britanică s-a implicat, în ultimii zeci de ani, în promovarea proiectelor de conștientizare a efectului încălzirii globale și de stopare a schimbărilor climatice, prin vocile Prințului Philip (decedat pe 9 aprilie), Prințului Charles (moștenitorul tronului) și a lui William (fiul lui Charles). Prințul William a înființat Premiul Earthshot, care va răsplăti cu câte 1,4 milioane de dolari cinci persoane care vin cu politici de mediu sau noi invenții, în scopul protejării planetei.

Elon Musk a spus de mai multe ori că cea mai importantă misiune a SpaceX este să trimită oameni pe Marte, în timp ce Jeff Bezos a declarat, în repetate rânduri, că zborurile turistice spațiale ale Blue Origin “deschid calea copiilor și nepoților noștri pentru a construi un viitor. Avem nevoie de acest lucru, pentru ca mai apoi să ne rezolvăm problemele de pe Pământ”. În cursa turismului spațial mai este implicat și miliardarul Richard Branson, prin compania Virgin Galactic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: