image
Sursa foto: Jurnal.md

Ceslav Ciuhrii creează noi oportunități, oferind chișinăuienilor două terenuri de tenis de câmp cu acces gratuit

Inaugurarea a două terenuri de tenis de câmp cu acces gratuit pentru toți doritorii, construite și amenajate în parcul „La Izvor” din Capitală, la inițiativa lui Ceslav Ciuhrii de către Fundația care-i poartă numele, a fost unul dintre cele mai importante evenimente de Hramul Chișinăului. Acesta a adunat într-un singur loc tenismeni profesioniști și amatori, locuitori ai Capitalei, mulți copii, conducerea Primăriei, dar și reprezentanții Fundației „Ceslav Ciuhrii” și ai Federației Naționale de Tenis din Moldova (FNTM).

Fundația a anunțat încă în ajun că cele două terenuri de tenis de câmp sunt un cadou pentru chișinăuieni și vor fi transmise în gestiunea autorităților locale. 

ss

Inițiatorul proiectului, Ceslav Ciuhrii, care este și președintele FNTM, a declarat cu această ocazie că scopul urmărit de acest proiect al Fundației sale este de a promova modul sănătos de viață și, în mod special, tenisul de câmp. Ceslav Ciuhrii a anunțat că pe aceste terenuri de tenis urmează să fie organizate și evenimente sportive pentru copii. 

„Ne bucurăm că am reușit să facem acest cadou de ziua orașului și, începând cu ziua de mâine, locuitorii municipiului vor avea acces gratuit pe aceste terenuri. În primăvară vom avea programe speciale, unde vom antrena copii și sportivi amatori, care vor să practice acest sport, dar care nu au posibilități. Sunt sigur că vom descoperi noi talente”, a declarat Ceslav Ciuhrii.

Alexandru VdovicencoAlexandru Vdovicenco

Costul proiectului a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei. Terenurile au fost construite conform standardelor internaționale, iar Chișinăul se aliniază, astfel, orașelor moderne care au deja asemenea elemente de infrastructură social-sportivă, a menționat autorul inițiativei. 

Alexandru VdovicencoAlexandru Vdovicenco

„Ne bucurăm că în sfârșit avem primele terenuri publice în municipiu, pentru că în alte țări există asemenea terenuri în parcuri, iar oamenii pot veni să joace oricând este terenul liber”, potrivit lui Ceslav Ciuhrii.

Reprezentanții Federației Naționale de Tenis din Moldova susțin că investiția Fundației „Ceslav Ciuhrii” este una valoroasă pentru Chișinău și promovarea tenisului în rândul amatorilor. 

Alexandru VdovicencoAlexandru Vdovicenco

„Este un dar foarte valoros pentru orașul Chișinău, dar mai ales pentru iubitorii de tenis. Ne bucurăm că terenurile cu acces gratuit vor oferi posibilitate tuturor iubitorilor de tenis să vină aici, pentru a face sport și a promova modul sănătos de viață. Cu atât mai mult cu cât în anul 2022, calendarul de evenimente sportive ale FNTM presupune organizarea mai multor activități care urmăresc dezvoltarea tenisului printre amatori”, afirmă Elizaveta Negru, secretar general al FNTM. 

Alexandru VdovicencoAlexandru Vdovicenco

17 copii au jucat partide tenis dublu, testând astfel noile terenuri de tenis chiar în ziua inaugurării. La final, fiecare dintre tinerii tenismeni au primit câte un cadou din partea Federației de Tenis. 

Federația Națională de Tenis din Moldova, condusă de Ceslav Ciuhrii, intenționează să organizeze cu regularitate astfel de evenimente sportive, în special pentru copii, pentru a promova tenisul, modul sănătos de viață și a identifica noi campioni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: