„Să arzi rezerva de stat înainte de sosirea iernii este o diversiune împotriva țării și a oamenilor”. Chicu, despre deciziile CSE

Ex-premierul, Ion Chicu, a criticat deciziile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) privind starea de alertă în domeniul energetic. „Incompetența acestei guvernări va avea consecințe grave”, scrie Chicu într-o postare pe pagina sa de Facebook

Foto: UNIMEDIA

„Să arzi rezerva de stat cu o lună și jumătate înainte de sosirea iernii și pericolului real de distrugere a infrastructurii de termoficare este o diversiune împotriva țării și a oamenilor. Incompetența acestei guvernări va avea consecințe grave.

Ce ne facem fără rezerva de păcură când e minus 20 afară?”, a declarat Chicu.

Guvernul a făcut publice deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale, care a declarat stare de alertă în sectorul energetic, pentru a evita o eventuală criză. Pentru perioada imediat următoare, au fost stabilite un șir de măsuri, printre care și utilizarea păcurii pentru producerea energiei electrice și termice, dar și pregătirea unor măsuri compensatorii pentru consumatorii de gaze.

În contextul stării de alertă în sectorul energetic, Moldovagaz a anunțat care este deficitul de gaze naturale și categoriile de consumatori protejate, dar și ce categorii ar putea risca să rămână fără gaze, dacă nu va fi soluționată criza.


Pub