Bugetul Președinției, majorat cu 2 milioane de lei. Pe ce vor fi cheltuiți banii

Bugetul Președinției a fost majorat cu 2 milioane de lei, după ce parlamentarii au votat, ieri, modificările la Legea bugetului de stat pentru anul 2021. Luat la întrebări de către deputații BCS, încă în ședința trecută, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a explicat că banii sunt preconizați pentru „cheltuieli de personal”.

Foto: UNIMEDIA

„La capitolul cheltuieli - circa 1 milion vor fi economisiți în Parlament, dar ce s-a întâmplat la Președinție, ce cheltuieli suplimentare sunt? Și din contul majorării numărului de ministere cu cât s-au majorat cheltuielile și unde sunt reflectate în ce sumă, prea târziu ne-ați arătat datele, nu le-am găsit pe toate?”, a întrebat deputatul BCS Petru Burduja, la ședința trecută a Parlamentului.

„Cheltuielile pentru Președinție sunt destinate pentru cheltuieli de personal. Președinția are poziții neacoperite și pentru a putea completa stafful necesar acestei instituții au fost alocate 2 milioane de lei. Nu doar la Președinție s-a majorat bugetul pentru cheltuieli salariale. A fost o abordare generală, pentru a asigura funcționalitatea cât mai bună a instituțiilor. La anul vom avea o abordare mai țintită pe structura personalului în sectorul public și atunci vom veni cu detalii: care instituție și cât de bine este asigurată cu personal, ce remaniere trebuiesc făcute, inclusiv la nivelul de salarizare”, a declarat ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. 

Ieri, în cadrul ședinței Parlamentului, Legea de stat pe anul 2021 a fost modificată, cu votul a 54 de deputați PAS și 4 deputați ȘOR. Astfel, veniturile au fost majorate cu circa 3,7 miliarde de lei (8,9%), iar cheltuielile – cu 1,2 miliarde de lei (2,2%). Respectiv, deficitul bugetar s-a micșorat cu 2,5 miliarde de lei (16,8%).


Pub