Descoperă istoria lui Petru Chicu în primul episod „Artizanii gustului”

Artizanii Gustului revin cu cel de-al doilea sezon ca să ne facă cunoștință cu cei care ne sunt ambasadorii gastronomiei noastre. Primul episod al acestei producții ni-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu, fondatorul restaurantelor KIKU Steak & Wine, care au devenit o marcă în Chișinău, atât pentru gurmanzii din Moldova, cât și pentru vizitatorii din străinătate.

Chef Petru Chicu poate fi numit cu toată încrederea un exemplu de succes în domeniul său. Pe lângă faptul că se poate mândri că i-a reușit să deschidă primul restaurant într-un an în care multe din Chișinău s-au închis, într-o locație nepopulară, bucătarul a deschis cel de-al doilea restaurant chiar în pandemie.

Eroul primului episod ne va povesti cum a reușit să cucerească publicul cu modul lui deosebit de a găti carnea, dar și prin cât de mult înseamnă pentru el conceptul de ospitalitate.

Petru Chicu a fost nevoit să abandoneze cariera în sport de performanță, dar asta dovedește cât de perseverent și ambițios este, ca să o ia de la capăt și să-i reușească să devină un bucătar de excepție.

„Când am aflat că Petru a deschis un local în plină pandemie, mi-am reconfirmat ipoteza despre curajul lui, despre cât de aventurier este…” spune Nata Albot, producătoarea serialului.

Totodată, veți afla nu doar istoria eroului, ci și cum a reinterpretat bucătăria tradițională prin două rețete de autor pregătite special pentru Artizanii Gustului.

Episodul este deja disponibil pe YouTube. Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.