image
Sursa foto: poză simbol

Tehnologii care schimbă viitorul

Tehnologia are puterea de a schimba multe lucruri. Pe lângă faptul că o folosim la scară largă în fiecare zi, există mult mai multe aspecte ale viitorului pe care le poate îmbunătăți. Putem spune astfel că suntem privilegiați să trăim în era în care știința și tehnologia ne stau la dispoziție și ne îmbunătățesc fiecare sector al vieții.

Dezvoltările tehnologice cu care suntem atât de obișnuiți au pus bazele unei gândiri revoluționare, care își dorește să obțină mai mult. Iar dacă ar fi să avem în vedere cât de multe s-au schimbat într-un timp atât de scurt, putem doar să privim cu speranță spre viitor. Dacă încă nu ești familiarizat cu cele mai importante tehnologii ale viitorului, în rândurile următoare îți vom prezenta câteva dintre acestea.

Turismul spațial

În zilele noastre putem să zburăm fără probleme în orice colț al lumii, pe când în trecut, acesta era un vis îndepărtat. Avem la dispoziție avioane de ultimă generație care ne poartă pe cele mai exotice continente. De ce nu am încerca un zbor spațial?

Câteva companii de renume printre care și SpaceX, Virgin Atlantic sau chiar compania Amazon Blue Origin își doresc să transforme acest vis în realitate într-o bună zi. Cu toate că acest concept pare pe alocuri idealist, o mare parte din populația lumii și-ar dori să vadă cum arată viața pe o altă planetă și cum se vede Pământul de pe Marte, spre exemplu.

Inteligența artificială

Inteligența artificială (AI) a devenit un concept cheie în ultima vreme. Multe industrii utilizează această tehnologie deoarece are beneficii incredibile.

Spre exemplu, în industria cazinourilor, aceasta menține interesul utilizatorilor, oferă o experiență mai bună de joc pentru persoanele care accesează diferite activități care necesită concentrare așa cum sunt ruleta sau sloturile, previne orice tip de fraudă și protejează datele personale ale jucătorilor.

Ochii artificiali

poză simbolpoză simbol

Cine a urmărit serialul „Black Mirror” a putut vedea în câteva dintre episoade cum ar arăta lumea la un moment dat dacă tehnologia ar face parte și mai mult din viața oamenilor.

Cu toate acestea, se pare că realitatea din filme și seriale se apropie din ce în ce mai mult de lucrurile cu care suntem obișnuiți. Astfel, e posibil ca în anii ce urmează, ochii artificiali să redea văzul persoanelor care se confruntă cu probleme de acest tip.

În luna ianuarie a acestui an a avut loc un transplant de coree artificială la un pacient de 78 de ani care își pierduse văzul în ambii ochi. În momentul în care bandajul a fost înlăturat și rana s-a vindecat, acesta a putut să-și recunoască familia imediat și putea chiar să citească.

Mașini cu pilot automat

Mașinile electrice nu mai sunt o noutate. Din ce în ce mai multe orașe le pun la dispoziție șoferilor stații de încărcare pentru a-i încuraja pe cei din jur să-și achiziționeze astfel de modele.

De la primul model de mașină electrică până în prezent a trecut mult timp, perioadă în care tehnologia a tot evoluat și durata de viață a bateriei a crescut considerabil.

Un alt sector care se bucură de o dezvoltare la fel de rapidă este cel al mașinilor care se conduc singure. Se pare că modelele vor fi disponibile pe piață mai repede decât ne-am aștepta.

După cum se știe deja, Tesla are câteva modele care sunt capabile să preia controlul asupra anumitor funcții, dar într-o bună zi lumea se așteaptă să aibă la dispoziție mașini care se conduc singure în totalitate.

Ceasuri alimentate de transpirație

Vorbim despre ceasurile inteligente, bineînțeles. Însă aceasta este o revoluție despre care nu puteam să citim doar în cărți.

Ceasurile inteligente care sunt alimentate de transpirație au fost dezvoltate de către cercetătorii de la Universitatea din Glasgow. Ei au inventat un super-condensator care înlocuiește electroliții din baterii cu transpirație.

Bateriile convenționale sunt ieftine, dar au un impact negativ asupra mediului. Pentru a ameliora această problemă, ei s-au gândit să dezvolte un model de ceas care va avea urmări pozitive asupra lumii. Pe lângă faptul că substanțele din baterie vărsate pe piele ar putea fi toxice, cu urmări grave, s-a simțit nevoia pentru o schimbare. Mai mult, poate că aceste tipuri de ceasuri vor determina mai multe persoane să opteze pentru un stil de viață activ.

Unele dintre aceste tehnologii sunt deja prezente în viața fiecăruia dintre noi, în timp ce altele sunt încă în stadiul de proiect. Indiferent de acest lucru, tehnologia evoluează într-un ritm alert în zilele noastre.

Noutăţile partenerilor

comentarii: