Cel mai tânăr și cel mai în vârstă cuceritor al munților Himalaya. Istorii uimitoare din expediția MyEverest

Everest Base Camp este un orășel din corturi care “răsare” la poalele Everest-ului în fiecare an și de unde pornesc spre cel mai înalt vârf de pe planetă mulți exploratorii ajunși în Nepal. În acest an Everest Base Camp va găzdui peste 1000 de oameni, dintre care sunt șerpașii și 408 exploratori care au procurat permisurile pentru escaladarea Everest-ului, o cifră record de permisuri emise.

Printre alte recorduri se numără și ce-a mai rapidă escaladare a Everest-ului, în doar 8 ore și 10 minute, față de 38-40 de ore cât durează o urcare medie. Cele mai rapide coborâri au fost cu snowboard-ul, skiurile și în BASE Jumping.

Cea mai îndelungată escaladare a fost de la înălțimea de 420 de metri sub nivelul mării, de pe malul Mării Moarte (Israel) până în vârful muntelui Everest-ului. Tot drumul a durat șase luni, timp în care a fost acumulată înălțimea de 9 269 de metri.

În Everest Base Camp, expediția MyEverest, a înregistrat propriul record – mămăliga gătită la cea mai mare înălțime – 5364 de metri. La baza Everestului eroii expediției My Everest l-au întâlnit și pe alpinistul rus Alexander Abramov, cel care a reuțit să escaladeze de 17 ori Everestul, iar de 7 ori să urce muntele fară masca de oxigen. Mai multe detalii veți afla din episodul șapte al serialului MyEverest, difuzat de TV8.MD, pe 16 octombrie 2021, 18:30.


Documentarul MyEverest este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр.

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard , Moldindconbank , Moldcell și True Sweets – Dulcinella Altfel.

Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S ( heel.md ), Garmin Moldova , #samsungmd.

Suportul juridic este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.