image
Sursa foto: metalferos.md

Directorul Metalferos, Igor Cujba, și-a anunțat demisia: „A fost un mandat dificil”

Igor Cujba și-a anunțat demisia din funcția de director general al S.A. „Metalferos”.

„Vă aduc la cunoștință despre demisia din funcția de director general al S.A. „Metalferos”. Am preluat managementul întreprinderii la sfârșitul lunii decembrie 2019. A fost un mandat dificil, din cauză că întreprinderea s-a confruntat cu câțiva factori absolut noi, care i-au influențat activitatea. În primul rând, s-a modificat conjuctura pieței interne de profil, ca urmare a demonopolizării și liberalizării pieței de exporturi a deșeurilor de metale feroase și neferoase din R. Moldova. Pe piață au apărut noi agenți economici, a apărut concurența și a trebuit să schimbăm modalitățile de abordare a relațiilor comerciale cu toți partenerii, atât pe segmentul achizițiilor, cât și pe cel al vânzărilor. Alt factor important a fost pandemia de Covid – 19 și criza economică mondială”, se spune în declarația semnată de Cujba.

Amintim că Igor Cujba a preluat managementul întreprinderii la sfârșitul lunii decembrie 2019. Potrivit declarației de avere pentru anul 2020, Cujba a încasat 532.102 de lei venituri salariale, adică peste 44 de mii de lei lunar.

Până la Metalferos, Igor Cujbă a activat, timp de aproape patru ani, între 2012 și 2015, în cadrul unor companii din România şi Polonia, ce fac parte din gigantul metalurgic rusesc Mechel, controlat de miliardarul rus Igor Zyuzin. Exact în aceeaşi perioadă, pentru grupul Mechel a lucrat şi fostul ministru de Interne, Pavel Voicu. Voicu a fost director general al Uzinei metalurgice „Laminorul”, din Brăila.

Anterior, mai mulți politicieni, dar și șefi de guvern, au declarat că de-a lungul anilor, Metalferos a fost controlată și spoliată de bani prin managerii puși de către fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: