image
Sursa foto: jurnal.md

„Poftă mare, Chișinău” la Jurnal TV: Festivalul va fi organizat fără public, iar mâncarea va fi donată unui azil de bătrâni

De Ziua Orașului Chișinău, Jurnal TV vă îndeamnă să stați acasă și să urmăriți în direct un show gastronomic devenit simbol! Festivalul „Poftă mare, Chișinău!” va avea loc în direct la Jurnal TV pe data de 14 octombrie, începând cu ora 15:00.

În acest an, este marcată a zecea ediție a Festivalului „Poftă mare, Chișinău!”. Am ales să nu mergem prea departe de această dată, ci să ne uităm peste gard, la vecinii noștri generoși, în Ucraina.

Rețelele din bucătăria lor tradițională au făcut înconjurul lumii, datorită gustului unic, a bogăției de arome și a multitudinii de ingrediente. Preparatele culinare din Ucraina sunt aromate și se bazează, în general, pe carne de pui, vită, pește dar și pe cartofi și legume. Bucătarii noștri vor urmări cu atenție tradiția ucraineană pentru a găti un fel de mâncare emblematic.

Din motive evidente, participarea și prezența publicului la festivalul din acest an nu va fi posibilă. Suntem în perioadă de pandemie, iar sănătatea spectatorilor este mai presus de orice record. Vom evita toate consecințele, dar am decis să ajungem la un compromis și să ne distrăm la fel de intens și gustos ca în anii trecuți, de la distanță, însă de data aceasta, pentru o cauză nobilă.

Ne propunem să preparăm peste o mie de porții de mâncare, pe care le vom dona cu gânduri bune și tot sufletul Azilului Republican pentru invalizi și pensionari din Capitală, precum și Centrului de găzduire și reabilitare a persoanelor fără dimiciliu stabil.

Noutăţile partenerilor

comentarii: