Adunarea Populară a Găgăuziei în plină componență: Curtea de Apel Comrat a validat cele 35 de mandate

Mandatul celor 35 de aleși în Adunarea Populară a Găgăuziei a fost validat de Curtea de Apel Comrat. Hotărârea a fost luată de magistrați în prima parte a zilei de ieri.

Foto: UNIMEDIA

Curtea de Apel Comrat a analizat datele prezentate de Comisia Electorală din regiuni, în prima jumătate a zilei de ieri, pentru candidații care au acumulat cele mai multe voturi în turul doi al alegerilor.

Astfel magistrații au validat mandatul a 17 deputați și prin urmare toate cele 35 de mandate au fost recunoscute de cadrul legal, transmite presa locală.

Potrivit rezultatelor preliminare, în urma alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei din 3 octombrie 2021 au fost aleși 17 deputați: trei desemnați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și 14 independenți.

În Autonomia Găgăuză, la data de 3 octombrie, a avut loc ieri al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Populară, după ce la 19 septembrie au fost aleși doar 18 din cei 35 de deputați ai organului legislativ al autonomiei. Până la prânz au votat aproape 9 mii de alegători, iar cea mai slabă prezență la urne se înregistrează în Comrat și Congaz, arată datele organului electoral din regiune. Cea mai mare prezență la vot, în turul doi, a fost înregistrată la secțiile în Bugeac, cu 78,2% de alegători și Congaz - 56,3%.


Pub