(video) Nemerenco: Dacă cineva din lucrătorii medicali nu dorește să se vaccineze... aceasta pune sub semn de întrebare cât de multă medicină cunosc ei

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, afirmă că angajați medicali, care „nu vor” să se vaccineze, „pun sub semn de întrebare” cunoștințele acestora în domeniul medical. Declarațiile au fost făcute, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

Întrebată despre decizia de a nu oferi indemnizația unică personalului medical nevaccinat, Ala Nemerenco a declarat că această hotărâre este chiar „întârziată”.

„Mie mi se pare că noi chiar am întârziat puțin, deci din momentul când cerem pedagogilor să vină într-un colectiv de copiii prezentând un certificat de vaccinare Covid, trebuie să avem curajul să spunem asta și altor categorii. Dacă cineva nu dorește să se vaccineze din lucrătorii medicali, aceasta pune semne de întrebare cât de multă medicină cunosc ei”, a precizat ministra

Indemnizația unică de 16 miii de lei, oferită angajaților medicali infectați cu virusul Covid, va fi valabilă doar pentru personalul vaccinat anti-Covid. Proiectul de lege a fost înaintat de Ministerul Sănătății la ședința Guvernului de astăzi. Acesta prevede că în urma modificărilor nici familiile angajaților medicali răpuși de Covid-19 nu vor putea obține indemnizația de 100 de mii de lei în caz că persoana nu este vaccinată.

Proiect a fost anterior prezentat de Ministerul Sănătății pentru consultări publice.


Pub