I-au spus „pa” lui Usatîi și au trecut în echipa lui Grigorișin: Trei membre PN au părăsit partidul, pentru că „fiecare e liber să decidă ce să facă”

Trei cereri de plecare de pe lista formațiunii au fost recepționate de „Partidul Nostru”. Svetlana Bînzari, Angela Rusu și Svetlana Colenciuc au părăsit partidul pentru a avea „dreptul la liberă alegere” - alegând să-l susțină pe Grigorișin în alegerile de la Bălți.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Cu 6 ani în urmă, în anul 2015, eu m-am alăturat echipei Partidului Nostru. Am făcut acest pas, deoarece mi-am dorit schimbări spre bine în oraș, și am avut încredere în forțele liderului partidului.

În acest timp, am reușit să facem foarte multe împreună cu echipa noastră, din municipiu.

Rudele, părinții, mulți prieteni și cunoscuți, se uimeau văzînd cu cît optimism și dăruire de sine merg la toate evenimentele organizate de partid în oraș.

Toate evenimentele organizate de Partidul Nostru în municipiu, erau organizate sub conducerea domnului Nicolai Grigorișin. Pentru noi, cei de la Bălți, domnul Grigorișin a fost și va rămâne liderul teritorial, prin care cunoșteam toată informația, noutățile și toate ordinile din partea liderului de partid.

Pentru mine personal, domnul Grigorișin a fost permanent cel mai devotat prietenului său, liderului echipei din care făcea parte, domnului Renato Usatîi. Nu știu ce s-a întâmplat între dumnealor, ce e la mijloc, care este cauza neînțelegerilor, dar în urma oricărui conflict, nu trebuie să sufere oamenii ce nu au nicio legătură în situația creată.

Timp de 6 ani, la Bălți s-au realizat lucruri frumoase, proiecte benefice pentru locuitori, ceea ce nu s-a făcut zeci de ani. Un început bun, dar care nu are dreptul să se întrerupă așa, la mijloc de cale.

Eu socot, că e o trădare față de noi înșine, și față de toți bălțenii ce au avut încredere în echipa Partidului Nostru, decizia de a lăsa orașul în voia soartei.

Decizia fostului primar, trebuie să fie doar a lui, luată personal, fără a impune pe cineva să facă la fel.

Eu locuiesc în acest oraș, m-am născut aici, am învățat aici, am obținut studiile, la fel în Bălți, am întemeiat familia tot în acest oraș, și soarta acestui oraș mă interesează. Eu nu am de gând să părăsesc orașul, și aș dori să trăiesc într-un municipiu frumos, curat, modern și dezvoltat, cu drumuri și străzi noi.

Faptul că domnul Grigorișin, avînd deja experiență, și cel mai important, avînd dorință de a dezvolta orașul în continuare, candidează la funcția de primar al municipiului Bălți, este minunat, și nu văd nimic criminal aici.

Eu nu am devenit „vedetă” venind în echipa Partidului Nostru, sunt un om simplu, și susțin decizia domnului Grigorișin. O fac, pentru că îmi pasă de locul unde trăiesc. Dacă pentru susținerea mea e necesar să părăsesc rândurile Partidului Nostru, la cererea liderului, o fac.

Îi mulțumesc domnului Renato Usatîi, pentru posibilitatea de a obține o așa experiență frumoasă, obținând multe cunoștințe din viața politică a țării, fiind membră de partid, membră a unei echipe puternice, care într-o clipă a fost distrusă. Dar cu părere de rău, sunt nevoită întru binele municipiului să părăsesc acest partid”, a scris Svetlana Bînzari, pe pagina sa de Facebook.

Cele două foste colege, la fel, au venit cu un mesaje pe pagina de Facebook și au susținut candidatura lui Grigorișin.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, afirmă că a rupt relația cu viceprimarul de la Bălți, Nicolai Grigorișin, care recent a anunțat că va candida la alegerile locale. În opinia sa, ultimul are șanse să ocupe fotoliul de primar, doar dacă nu va fi înaintat un candidat din partea Partidului Nostru.

Viceprimarul de la Bălți, Nicolai Grigorișin, a anunțat că va participa la alegerile pentru funcția de primar general al mun. Bălți, în calitate de candidat independent.

Pe 21 noiembrie vor avea loc alegeri la Bălți. Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinul parlamentar din 11 iulie. Într-un live pe Facebook, Usatîi a declarat că votul cetățenilor a demonstrat că orașul Bălți „nu vrea un gospodar, ci un politician”, motiv pentru care pleacă în concediu, iar la revenire va demisiona din funcție ca să ofere bălțenilor „posibilitatea să-și aleagă un alt conducător”.


Pub