O nouă decizie a instanței în dosarul Primăriei Trușeni: Ce se va întâmpla cu primărița, arhitectul-șef și directorul unei întreprinderi municipale
Primărița de Truşeni, arhitectul-şef şi fostul şef al întreprinderii municipale, reţinuţi de CNA şi Procurorii Anticorupție, acum o lună, într-un dosar de corupţie, vor mai sta încă 30 de zile în arest la domiciliu. 
Foto: captura ecran

Instanţa a decis, cu puțin timp în urmă, să le prelungească măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu.

Primărița comunei Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic sunt cercetaţi de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul mai multor dosare de corupţie. Aceştia au intrat în vizor, după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcţionarilor primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

Pe numele primăriței, arhitectului-şef, fostului şef al întreprinderii municipale şi a unui agent economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. La 14 septembrie, în urma unor percheziții, aceştia au fost reţinuţi şi escortaţi la CNA pentru audieri. 

Centrul Național Anticorupție a făcut publice înregistrări video și secvențe din discuțiile care au avut loc în birourile unor funcționari ai Primăriei Trușeni.

La 23 septembrie, arhitectul-șef, reținut în dosarul de corupție la Primăria Trușeni, a fost plasat în arest la domiciliu, decizia fiind luată de Curtea de Apel Chișinău.

La 27 septembrie, primărița de la Trușeni și fostul șef al Întreprinderii municipale, ambii reținuți într-un dosar de corupție, au fost plasați în arest la domiciliu. Decizia a fost luată tot de magistrații de la Curtea de Apel.


Pub