Se ieftinesc testele PCR și cele pentru depistarea anticorpilor la instituțiile medicale publice: Ce preț a aprobat Guvernul

Testele PCR anti-Covid-19 vor costa 300 de lei la instituțiile medicale publice, iar cele pentru depistarea anticorpilor 35 de lei. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către miniștri.

Foto: digi24.ro

Prin acest proiect se propune diminuarea tarifului pentru serviciul Determinarea calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time, determinată de diminuarea semnificativă a costului reactivelor și includerea unui serviciu nou Detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, în costul căruia nu este inclus costul testului rapid de diagnostic.

Aceste tarife vor fi utilizate de laboratoarele din cadrul prestatorilor de servicii medicale publici pentru diagnosticul infecției Covid-19. Tarifele serviciilor medico-sanitare au fost calculate de către prestatorii de servicii medicale publici în conformitate cu Metodologia stabilirii tarifelor pentru prestarea serviciilor medico-sanitare, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.1020/2011 și în baza cheltuielilor suportate de prestatori în anul 2020/2021.

Totodată, prin acest proiect se propune prevederea prin care instituțiile medicosanitare publice pot diminua tarifele pentru serviciile medicale contra plată, în baza deciziei comisiei pentru evaluarea tarifelor, instituită în cadrul instituției, în cazul în care costurile efective pentru prestarea serviciilor medico-sanitare contra plată sunt mai mici de cât cele aprobate.



Pub