(video) Câștigul de la Oslo le-a adus 100 mii lei la Chișinău: Primăria i-a premiat cei trei campioni moldoveni ai Mondialei de la Oslo

Irina Rîngaci, Iulia Leorda și Victor Ciobanu au fost premiați, astăzi, de primarul capitalei, Ion Ceban, pentru reușitele la Mondiala de la Oslo. Sportivii au primit diplome și premiul bănesc de 100 mii lei.

Foto: Captură video

„Bine ați venit acasă cu o valoare foarte mare pentru lume, noi vrem să vă oferim câtuși de puțin din partea Primăriei Chișinău, începând cu diplome și terminând cu acele premii bănești de care am anunțat anterior. Sunteți mândria Republicii Moldova și zic să facem o tradiției bună și aici mă adresez către Consiliul Municipal Chișinău, ca în anul viitor, orice sportiv care are performanțe foarte mari și reprezintă Republica Moldova peste hotarele țării să fie într-un fel sau altul luat în atenție de către autorități, eu sper că și autoritățile centrale vor face acest lucru”, a declarat Ion Ceban.

Sportivii au mulțumit pentru premiul oferit și au ținut să menționeze importanța implicării autorităților pentru dezvoltarea sportului în Republica Moldova.

„Este foarte plăcut, depunem o muncă enormă, după cuma ați spus și dumnevaostră, o muncă de 21 de ani, de antrenamente, nimic nu se dă ușor în ziua de azi. Noi suntem bucuroși pentru atenția care este oferită sportivilor. Ca să obții performanțe, să devii cineva trebuie să faci sacrificii, nu mici, dar mari”, a menționat Victor Ciobanu.

„Premiul pe care o să ni-l oferiți va fi benefic pentru a investi în noi și în tot ce avem noi nevoie. Totul este posibil și vreau să transmit un mesaj tuturor sportivilor începători - să nu vă dați bătuți la primul obstacol”, a completat campiona Irina Rîngaci.

Sportiva Irina Rîngaci a reușit o performanță făra precedent în sportul moldovenesc. Ea a devenit campioană mondială la seniori, premieră absolută pentru țara noastră. Sportiva originară din raionul Leova a câștigat medalia de aur la competiția de la Oslo, Norvegia.

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit campion mondial în categoria de greutate 60 kg, la competiția de la Oslo. În ultimul act, el a luptat cu Zholaman Sharshenbekov din Kîrghiztan, pe care l-a învins și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 Iulia Leorda a devenit vicecampioană mondială. În finala categoriei de greutate 53 kg, ea a cedat în fața japonezei Akari Fujinami.


Pub