Lavrov: SUA și UE îi interzic Maiei Sandu să vorbească despre tendința de a avea relații normale cu Federație Rusă

„Statele Unite și Uniunea Europeană exercită o ingerință fără precedent în treburile interne ale Moldovei și interzic președintei Maia Sandu, să vorbească despre dorința de a avea relații normale cu Rusia”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de presa rusă.

Foto: UNIMEDIA

„Susținem suveranitatea statului și integritatea teritorială a Moldovei, o țară istoric apropiată de noi. Respectăm rezultatele alegerilor parlamentare din iulie. Preocuparea profundă este cauzată de ingerința celor de la Washington și Bruxelles în procesele politice interne, când președintei acestei țări i se interzice direct să vorbească chiar despre tendința de a avea relații normale cu Federația Rusă. Sperăm că Chișinăul va putea acționa independent, fără solicitări externe", a declarat șeful diplomației ruse.

În 2020 Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale, iar la alegerile parlamentare, partidul care l-a susținut a luat majoritatea în Parlament, mai scrie sursa.

De când a preluat mandatul de președintă, Maia Sandu nu a plecat în nicio vizită în Rusia. Întrebată care este motivul pentru care nu efectuează o vizită la Moscova, aceasta a spus că nu a primit deocamdată nicio invitație, iar dacă va fi o va accepta.


Pub